• Now's your chance win big! Join our community and get entered to win a RTX 2060 GPU, plus more! Join here.

    Pi Cast Episode 3 streams live on Tuesday, August 4th at 2:30 pm ET (7:30 PM BST). Watch live right here!

    Catch Scharon on the Tom's Hardware Show live on Thursday, August 6th at 2:00 pm ET (7:00 PM BST). Click here!

Question PC Randomly stopped working (no signal)

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
Hi sorry I really have no idea where to post my problem. I also posted on Reddit so I'll just copy paste my post.

Hi guys this is a fairly new build. It's been working perfectly for the past 2 months. I was watching YouTube and I randomly got "no signal" and now I can't get it to work anymore. My GPU fan is spinning and the light on it is turning on so I'm not sure what's the problem. Restarted my PC when it happened and it just won't get signal anymore.

Here's my spec :
GPU : 5700XT Red Devil
MOBO : MSI Tomahawk Max
CPU : Ryzen 7 3700x
RAM : 2x 8gb Corsair vengeance
PSU : EVGA supernova 750 G3
Monitor 1 : BENQ XL2411P
Monitor 2 : Samsung LC24F390FHNXZA

Update : GPU Fans are actually not spinning. (But I believe they only spin when hot.)

Update 2 : tried removing and reinstalling the GPU but it didn't help. Also made sure all the cables are plugged correctly.

Update 3 : tried changing my GPU to an old one I had laying around and it still don't work. (This gpu as well as the other one's light does turn on.) My mouse and keyboard light doesn't turn on tho. Im 80% sure the light on my mouse would turn on as soon as I powered my pc.
 
Last edited:

ChevetteSCx

Great
Sep 5, 2019
89
7
65
8
Try the following :

1.) Remove (disconnect) any accessory drives, M.2, SATA HDDs, SSDs and CD/DVD/BD and ReBOOT

If that fails, then try :

2.) Remove and reseat the DDR4 DRAM;
3.) Remove and reseat the CPU;:
4.) Check and reinstall the CPU cooler;
5.) Remove your PSU 24-pin ATX and 4/8-pin CPU connectors ;
6.) Check that all the wires are firmly in the Shells (pull on each wire to make sure it doesn't come out);
7.) Firmly seat the 24-pin ATX and 4/8-pin CPU back into the Motherboard;

Try to reboot
 
Reactions: BBNP

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
Hi I tried all of that and still won't work. Is it really the PSU? Wouldn't the fan not spin and the light not light if the PSU was the problem?
 

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
I have tried plugging my monitor to my mobo with a VGA cable and it also didn't work. Is there any way I can tell if it's actually the MOBO and not PSU?
 

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
I tried that but I guess I can try it again.
I'm not sure if that's something but whenever I turn on my PC my monitor turns on like if its receiving info from the PC but then says "no signal". If I don't plug my monitor it says "no cable connected".
 

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
i still doubt its the ram or the processor... coz if there was an issue with gpu slot, then the pc wud at least boot and peripheral lights wud be on... but as ur pc doesnt boot at all, i guess its the cpu or ram...
Would a PC boot if it has no ram? Is there a way I can check if it's the cpu?
 

BBNP

Honorable
Dec 15, 2013
31
0
10,530
0
So I noticed when I boot my PC that the cpu led on my mobo (Tomahawk max) light up red for a second is this an indication that the cpu is a problem or is that a normal thing?
 

Sohom

Reputable
Mar 6, 2017
1,215
60
5,740
189
So I noticed when I boot my PC that the cpu led on my mobo (Tomahawk max) light up red for a second is this an indication that the cpu is a problem or is that a normal thing?
U should rma the motherboard and also check for bent cpu pins... now it seems a motherboard issue... and do also check if the ram is seated properly...
 
Reactions: BBNP

ASK THE COMMUNITY