Question ]PC turned on] Display No Signal Detected - Blackscreen

Jun 19, 2019
8
0
10
0
I was using my PC earlier today just sat in the steam Home page browsing when all of a sudden my screen went black and i could no longer hear the person i was talking too.

Ever since this point when i try to turn my PC on my display stays black as if its not even receiving any sort of input however the fans on my pc spin and The GPU lights up although GPU fans do not spin.

i have tried reseating both graphics card and a memory stick as well as removing and replacing motherboard battery and resetting BIOS.

Any suggestions?
 
May 30, 2019
62
8
45
2
i have tried reseating both graphics card and a memory stick as well as removing and replacing motherboard battery and resetting BIOS.

Any suggestions?
What kind of channel of memory are you using? Single or dual?
Have you try using 1 single memory on each slot?
 
Jun 11, 2019
56
10
35
0
Some GPU fans don't spin unless temps get high enough. Also I've had a GPU that failed but the fans still spun up at boot.
If you don't have another GPU laying around to try, please post your full system specifications (Make + model if store bought, brand and model of all your components if built or for any added/replaced components)
 
Jun 19, 2019
8
0
10
0
intel i5 4690k @ 4GHz + Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI Z87-G43
Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600Mhz Dual Channel
MSI R9 380 4GB
2x 1TB SATA
Corsair VS650 650W
 
Jun 11, 2019
56
10
35
0
You have onboard graphics (VGA, HDMI, and DVI-D), try using that and see if you get a picture.
If so, then you can be reasonably sure that your GPU has failed.
 
Last edited:
May 30, 2019
62
8
45
2
intel i5 4690k @ 4GHz + Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI Z87-G43
Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600Mhz Dual Channel
MSI R9 380 4GB
2x 1TB SATA
Corsair VS650 650W
Your i5 4690k have IGPU, try using it, and don't forget to remove your MSI R9 380 4GB from PCIE slot, and let us know what happen.
 
Jun 19, 2019
8
0
10
0
will try to use the on board graphics from my motherboard now. Prior to this comment i have now also tried re seating the cpu altering the position of most cables to allow the best connections and replacing my motherboard battery
 
Jun 19, 2019
8
0
10
0
UPDATE Using the built in graphics ports in my motherboard i recieve a signal too my monitors. This leads to the conclusion the GPU is the problem.

On startup the gpu lights up but fans do not spin.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS