pc turning on but no display or beep code.

Feb 1, 2019
4
0
10
0
i was playing on my pc and i went to the toilet after i came back i started typing in game and my pc froze which was kind of odd because that doesnt happen often so i turned off my pc and tried to turn it back on but now it turns on but doesnt give any signal to the monitor or beep errors i took out my gpu, ram, hdd and the ssd in that order to see if anything changes but it doesnt so i think my mobo or cpu is broken id guess cpu because i just got the mobo like 2 months ago.

specs:
mobo - asrock gn1m-vs3
cpu - Core™2 Quad Processor Q6600 (stock cooler)
gpu - Gigabyte GeForce GTX1050 Ti G1 4GB
ram - 8gb (2sticks) kvr1333d3n9/4g
psu - XILENCE ATX2.3 PSU 500W XN052
hdd - Seagate BarraCuda 1TB 7200RPM SATA III 64MB ST1000DM010
ssd - Kingston A400 120GB SATAIII 2.5" SA400S37/120G
os - windows 7 (edit)

thank you in advance
 

Ralston18

Titan
Moderator
How old is the PSU?

It may no longer be able to support the load being imposed on your system.

Which drive has your OS?

If the OS is on the SSD then try booting with minimal hardware (e.g., no HDD, no optical drive).

Also, has the CMOS battery ever been replaced?
 
Feb 1, 2019
4
0
10
0
the psu is about a year old and my os is on the hdd i took the cmos battery out let it sit for like 10mins and put it back in that didnt fix it also tried with the pins
 
Feb 1, 2019
4
0
10
0
im gonna give the pc to my uncle i think he has a bit more knowledge than me plus he can test the components one by one so ill get back to you in a week or so
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS