Question Pc turning on but no display?

Akshay_38

Reputable
Jan 13, 2017
13
4
4,525
2
Well it may be a long post but I'll try to explain everything
So i have a pc having amd fx 8150 , msi 970 gaming motherboard , cooler master hyper 212x cooler ,corsair value select ram 2x4gb , gpu gt 210 ( my r9 270x dead a while ago ) , crucial 500gb p1 ssd by pcie adapter and cooler master thunder 600w psu.

So one day i tried to turn on my pc and fans get on but no display , since I've been fixing others pc on my own since very long time and I've fixed almost everything on my own but this time i was confused what is the main culprit here , I've reset bios , remove cmos battery , changing rams manytimes , tried changing cpu on other pcie slot but no luck .

So yesterday i somehow got another motherboard gigabyte 990fx rev2 motherboard with fx 8350 processor on it , so i technically have a new mobo and a processor , but again the same problem is happening .

In conclusion I've narrowed down everything and i wanna ask can psu gives problem like that ? I mean it is giving power but is it possible there is some issues in 8pin cpu connector? That's why the display is not showing , i am 90% sure that maybe the problem , so please help me out.
Thanks
 
Reactions: Britishblue
Sep 14, 2021
23
3
15
0
Well it may be a long post but I'll try to explain everything
So i have a pc having amd fx 8150 , msi 970 gaming motherboard , cooler master hyper 212x cooler ,corsair value select ram 2x4gb , gpu gt 210 ( my r9 270x dead a while ago ) , crucial 500gb p1 ssd by pcie adapter and cooler master thunder 600w psu.

So one day i tried to turn on my pc and fans get on but no display , since I've been fixing others pc on my own since very long time and I've fixed almost everything on my own but this time i was confused what is the main culprit here , I've reset bios , remove cmos battery , changing rams manytimes , tried changing cpu on other pcie slot but no luck .

So yesterday i somehow got another motherboard gigabyte 990fx rev2 motherboard with fx 8350 processor on it , so i technically have a new mobo and a processor , but again the same problem is happening .

In conclusion I've narrowed down everything and i wanna ask can psu gives problem like that ? I mean it is giving power but is it possible there is some issues in 8pin cpu connector? That's why the display is not showing , i am 90% sure that maybe the problem , so please help me out.
Thanks
Sounds like a power supply issue. If its not the ram / ram slots which would be another likely culprit it's most likely the power supply.
 
Reactions: Akshay_38

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS