• Now's your chance win big! Join our community and get entered to win a RTX 2060 GPU, plus more! Join here.

    Meet Stan Dmitriev of SurrogateTV on the Pi Cast TODAY! The show is live August 11th at 2:30 pm ET (7:30 PM BST). Watch live right here!

    Professional PC modder Mike Petereyns joins Scharon on the Tom's Hardware Show live on Thursday, August 13th at 3:00 pm ET (8:00 PM BST). Click here!

Question Pciex16 slot not working on two separate motherboards. Is it bad luck, or something else?

Karma_727

Commendable
Jun 24, 2017
11
0
1,510
0
GPU: Geforce RTX 2070 Super
CPU: Intel i7 9700
Motherboard: Gigabyte Z390UD (brand new), formerly Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
PSU: Corsair RMx Series 1000 watt
Windows 10



I've made several posts in theses forums in the past couple of weeks about a problem I had where my graphics card had no signal and wasn't recognized in the device manager. After a lot of time and new computer parts (I used this as an excuse to upgrade) I finally found the problem. The pciex16 slot was bad on both motherboards, including the brand new one I just got a few days ago. Both my old and new cards work fine when plugged into the other slots. Normally I would just accept that my parts were going bad, but I find it very suspicious that I have the same bad slot on both my old board (which is less than 3 years old) and my brand new board. Before I write this off as extremely bad luck, is there any other reason that my pciex16 slots wouldn't work besides a hardware failure, and if so is there any way to test/fix them? Any input would be greatly appreciated!
 

ASK THE COMMUNITY