Performance issues with my build

enraz112

Honorable
Sep 28, 2012
5
0
10,510
0
Hi all!

I am currently experiencing some major performance issues that maybe i shouldn't due to my build. When i play games (non-mulitplayer)on it after 10-15min of gameplay they start to lag.

Computer specs are as follows:

CPU: i7 3820 3.8ghz
RAM: 16GB
GPU:Sapphire 7950 OC 3GB
OS: Windows 7 64bit
HD: 250GB
PSU: 750W

I've almost looked everywhere with no luck on remedies.. anyone want to take a stab at this please?
cheers
 

obsama1

Distinguished
Feb 3, 2012
3,070
0
21,160
103
That is really bad. 88C is about 190F. Your CPU is overheating. I suggest investing in better cooling. Get a Hyper 212 EVO. It will bring down those temps a lot. And get some case fans.
 

enraz112

Honorable
Sep 28, 2012
5
0
10,510
0


Yeah there was an issue with my cooling but the blokes who put it together said it was fine..and when i called them to say that my CPU was about 88*c they said it was also fine..dodgy blokes...
I have Corsair water cooling H70 and case fans.... I'll have to maybe find someone better in that case.
 

enraz112

Honorable
Sep 28, 2012
5
0
10,510
0

2 case fans which are located 1 in the front as one on the tops both with options to run high or low speed. And yep 1 on the cooler itself
 

1depp1

Honorable
Jul 12, 2012
310
0
10,810
7
bad chip maybe? by the looks of it ;

1. the i7 3820 you got is a bad chip. RMA it.

2. motherboard is not at optimum settings? e.g : high vcore=1.6v at 3.8 ghz?
 

ASK THE COMMUNITY