problem with audio on a compaq deskpro

G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.sys.pc-clone.compaq (More info?)

>What else is loaded and running in the background?
>HH
>
>"name" <nsprakel@hotmail.com> wrote in message
>news:1ccba12f.0406270356.6c88a0e2@posting.google.com...
>> Hello.
>>
>> I have a compaq deskpro (EXD/C600/10c/9/64 NL) running windows 2000
>> which has
>> an integrated soundcard (SoundMAX Integrated Digital Audio).
>> Sometimes while playing mp3s, winamp just stops while playing and it
>> seems stuck at a particular moment in time. Then I can't play mp3s
>> anymore until
>> I restart. I have no idea what the problem might be but it's very
>> frustrating.
>> Is there anyone else who has experienced similar problems or knows
>> about a solution to this problem?
>>
>> Thanks in advance for any feedback, kind regards, Niek
>>
>> p.s. Somehow Win2K didn't recognize the hardware properly initially,
>> which resulted in the wrong driver being installed and all music being
>> played slightly too fast (at a slightly higher pitch). I am quite
>> confident that I did install the right driver afterwards, since winamp
>> does play music properly now, except that it sometimes mysteriously
>> stops while playing.
>> See my previous posting on this subject, by searching at
>> groups.google.com
>> for "author:nsprakel@ SP21180".

Hello,
(I've found this message in alt.sys.pc-clone.compaq archives).
I'm searching for solution for exactly the same problem as
nsprakel@hotmail.com have. I have Compaq DeskPro EN PIII 1.0 Ghz with;
Windows 2000 (polish version) with SP4.

In background runing:
- McAfee Virus Scan Enterprise 7.1.0
- Zone Alarm 5
- SkyPe 1.0.0.29
- Gadu-Gadu 6.0 (something like skype but without voice)

Best regards Schoeni
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.sys.pc-clone.compaq (More info?)

Hi I raise my hand with somewhat a similar issue

My machine:
*Compaq SP700
*Processor: Pentium III Xeon
*Memory: 2 Dimms 512 MB
*OS: Windows 2000, Sp3

Startup software:
*Webroot Spysweeper
*Adaptrec Direct CD
*memTurbo
*Norton Antivirus
*Adaptec Direct CD Wizard
*Matrox Quickdesk
*Sidewinder Game Controller

The Facts (why my computer freezes):
*When I work on renders, and autocad or 3d Studio Max orr photoshop
*When I play Mp3 files from Winamp 2.6

Other knowin issues:
*I have a 3Com 56K modem which I found to cause the Blue Screen of Death
sometimes when I open any Internet explorer page (hell yes! and then the
computer boots up)

I am still clueless for this issues but I leave you group with this inquiry
iif someone knows a way to decypher this issue!

Thanks,

Juan Pablo

"Schoeni_PL" <schoeni@poczta.onet.pl> wrote in message
news:2b9478c8.0410121229.18db35b5@posting.google.com...
> >What else is loaded and running in the background?
> >HH
> >
> >"name" <nsprakel@hotmail.com> wrote in message
> >news:1ccba12f.0406270356.6c88a0e2@posting.google.com...
> >> Hello.
> >>
> >> I have a compaq deskpro (EXD/C600/10c/9/64 NL) running windows 2000
> >> which has
> >> an integrated soundcard (SoundMAX Integrated Digital Audio).
> >> Sometimes while playing mp3s, winamp just stops while playing and it
> >> seems stuck at a particular moment in time. Then I can't play mp3s
> >> anymore until
> >> I restart. I have no idea what the problem might be but it's very
> >> frustrating.
> >> Is there anyone else who has experienced similar problems or knows
> >> about a solution to this problem?
> >>
> >> Thanks in advance for any feedback, kind regards, Niek
> >>
> >> p.s. Somehow Win2K didn't recognize the hardware properly initially,
> >> which resulted in the wrong driver being installed and all music being
> >> played slightly too fast (at a slightly higher pitch). I am quite
> >> confident that I did install the right driver afterwards, since winamp
> >> does play music properly now, except that it sometimes mysteriously
> >> stops while playing.
> >> See my previous posting on this subject, by searching at
> >> groups.google.com
> >> for "author:nsprakel@ SP21180".
>
> Hello,
> (I've found this message in alt.sys.pc-clone.compaq archives).
> I'm searching for solution for exactly the same problem as
> nsprakel@hotmail.com have. I have Compaq DeskPro EN PIII 1.0 Ghz with;
> Windows 2000 (polish version) with SP4.
>
> In background runing:
> - McAfee Virus Scan Enterprise 7.1.0
> - Zone Alarm 5
> - SkyPe 1.0.0.29
> - Gadu-Gadu 6.0 (something like skype but without voice)
>
> Best regards Schoeni