Question R9 290 not working properly after cleaning

Jan 12, 2020
23
1
15
0
Hi guys , few hours ago i deep cleaned my r9 290 , blew away dust changed the paste (i have done it many many times in my years) and now when i turn on the computer and go into windows only black screen shows up , i tried dduing it through safe mode and installing new driversbut the problem still persists , gpu works fine with basic windows display drivers , problem only appears when there are drivers installed, i am thinking that i might have shorted it when cleaning but idk the problem seems weird tbh. Any tips ?
I have read windows log and it shows error , i am trying to dissasemble the gpu once more and putting it together but i am out of paste sl i will have to wait few hours to post log. Thanks

EDIT: I turned off windows updates so my graphic driver isnt installed and is running only on Basic Microsoft display driver , it is working just fine right now , but when i install official drivers or the ones that windows installs it goes black screen again , this is the driver that it tries to install and after this installs screen goes black or the system just shuts off completly
Device PCI\VEN_1002&DEV_67B1&SUBSYS_E283174B&REV_00\4&2ddbb3b7&0&00A8 had its configuration blocked by policy.

Driver Name: oem2.inf
Class Guid: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Driver Date: 08/16/2019
Driver Version: 26.20.12028.2
Driver Provider: Advanced Micro Devices, Inc.
Driver Section: ati2mtag_Hawaii
Driver Rank: 0xCF2000
Matching Device Id: PCI\VEN_1002&DEV_67B1&REV_00
Outranked Drivers: oem4.inf:pCI\VEN_1002&DEV_67B1&REV_00:00CF2000 display.inf:pCI\CC_0300:00FB2006
Device Updated: false
Status: 0xC0000361
Parent Device: PCI\VEN_1002&DEV_43A0&SUBSYS_00001002&REV_00\3&11583659&0&A8
 
Last edited:
Jan 12, 2020
23
1
15
0
I think most likely something happened to the GPU.
I would try it in another machine to confirm.
At the moment i dont have second pc to diagnose it , i will look into it a little more later. Seems a little weird that it works as video output tho and isnt working with drivers . If something is really shorted or damaged then it rare...
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS