Question ram stick doesnt work on my setup, works on others

Jan 21, 2020
1
1
15
0
When I use Stick 1 of the ram by itself in any of the slots the computer works fine, whenever i add Stick 2 in a 1-3 or 2-4 configuration, it wont post. When i try Stick 2 by itself in any slot it also will not post. My friend took the Ram sticks and tried single channel and dual channel, all of them worked for him.

OS Name Microsoft Windows 10 Pro

Version 10.0.18363 Build 18363

Other OS Description Not Available

OS Manufacturer Microsoft Corporation

System Name DESKTOP-CSHD64I

System Manufacturer System manufacturer

System Model System Product Name

System Type x64-based PC

System SKU SKU

Processor AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor, 3700 Mhz, 8 Core(s), 16 Logical Processor(s)

BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 5406, 11/13/2019

SMBIOS Version 3.1

Embedded Controller Version 255.255

BIOS Mode UEFI

BaseBoard Manufacturer ASUSTeK COMPUTER INC.

BaseBoard Product PRIME X470-PRO

BaseBoard Version Rev X.0x

\^specs

# G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000 (PC4 24000) Desktop Memory Model F4-3000C15D-16GVKB

\^ram

i have updated bios and tried the DOCP profile in bios.

please help me im willing to try anything! I'm not sure about returning it because if it works fine on my friends they'll most likely won't allow me a return.

EDIT: when i use the second ram stick the computer turns on, fan lights start running, and the power button glows, but there is no signal detected. then once i remove stick number 2 and use stick one it works fine
 
Reactions: zlatonos

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS