Random restarts AuthenticAMD

Mar 22, 2018
2
0
10
0
Hello, so i got this problem my PC randomly restarts when not under load, on load it works fine. Now i know its not a PSU fault i replaced it and its not thermal problems, temps are fine. Sorry for bad english, thanks.
CPU fx-8320 @4Ghz
GPU MSI GTX960 4Gb
MOBO M5A78L-M LE/USB3
HDD toshiba DT01ACA100

I got this minidump crash report, but i was unable to find any information to fix it:

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error conditon.
Arguments:
Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
Arg2: ffff9684cdfd78f8, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
Arg3: 0000000000000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
Arg4: 0000000000000000, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.

Debugging Details:
------------------

TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\modclass.ini, error 2

BUGCHECK_STR: 0x124_AuthenticAMD

CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1

DEFAULT_BUCKET_ID: WIN8_DRIVER_FAULT

PROCESS_NAME: System

CURRENT_IRQL: 0

STACK_TEXT:
ffffd588`bcba35b0 fffff800`de4bfb15 : ffff9684`ce651040 ffff9684`cdfd78d0 ffff9684`cb648c20 00000000`00000000 : nt!WheapCreateLiveTriageDump+0x7b
ffffd588`bcba3ae0 fffff800`de30e708 : ffff9684`cdfd78d0 00000000`00001000 fffff80a`00000000 00000000`00000000 : nt!WheapCreateTriageDumpFromPreviousSession+0x2d
ffffd588`bcba3b10 fffff800`de30f22b : fffff800`de3e0f00 fffff800`de3e0f00 ffff9684`cb648c20 fffff80a`84b871e0 : nt!WheapProcessWorkQueueItem+0x48
ffffd588`bcba3b50 fffff800`de0c44d5 : ffff9684`cb648c20 ffff9684`ce651040 fffff80a`00000000 ffff9684`00001000 : nt!WheapWorkQueueWorkerRoutine+0x2b
ffffd588`bcba3b80 fffff800`de19fc07 : ffff9684`ce651040 00000000`00000080 ffff9684`cb6cd040 ffff9684`ce651040 : nt!ExpWorkerThread+0xf5
ffffd588`bcba3c10 fffff800`de205cc6 : ffffc300`8f32b180 ffff9684`ce651040 fffff800`de19fbc0 00000000`00000000 : nt!PspSystemThreadStartup+0x47
ffffd588`bcba3c60 00000000`00000000 : ffffd588`bcba4000 ffffd588`bcb9e000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiStartSystemThread+0x16


STACK_COMMAND: kb

FOLLOWUP_NAME: MachineOwner

MODULE_NAME: AuthenticAMD

IMAGE_NAME: AuthenticAMD

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 0

FAILURE_BUCKET_ID: X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV

BUCKET_ID: X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV

Followup: MachineOwner
 

jr9

Estimable
Dec 6, 2017
2,212
3
3,960
742
If a CMOS reset doesn't help it may be an issue with the processor beginning to fail. "Authentic AMD" points directly at the processor as being the issue, assuming it's not an overclocking issue.
 

jojesa

Illustrious
Incorrect voltage or clock frequency applied to the CPU can cause that error.
Update the BIOS and reset it back to defaults settings. Some MSI motherboards will auto overclock the system, you could disable it to have a more stable system.
Also a PSU that fails to deliver stable power to the CPU can cause that issue.
 
Mar 22, 2018
2
0
10
0


thanks, i had i overclocked to 4.4Ghz @1.375v now i set it to 4Ghz @1.35v and i also tried at stock settings, but it still crashes, ill try to reset cmos. And iam currently running latest bios version.
 

jr9

Estimable
Dec 6, 2017
2,212
3
3,960
742
If a CMOS reset doesn't help it may be an issue with the processor beginning to fail. "Authentic AMD" points directly at the processor as being the issue, assuming it's not an overclocking issue.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS