Really annoying bootup problem with MSI 5600XT

McFly

Distinguished
Feb 4, 2003
8
0
18,510
Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.nvidia (More info?)

Hi All,

Fairly new to this, so please excuse me if this is one of those items
which has been answered before.

I'm having a problem with my current graphics card. Just built this
system from scratch

MSI K7N2 Delta ILSR Mobo
AMD 3200XP / W/CoolerMaster Aero7
MSI FX5600XT
Audigy 2
120 Gb Maxtor
512 Mb DDR

I'm trying to resolve a problem I've had from the start with my
FX5600XT graphics card at bootup, please can anyone help?

Here's my situation:

I switch the PC on - bleep - machine starts to boot. It runs through
the bios bootscreen, then I get the Windows XP loading bar bootup
screen. Then, after about 8-9 seconds, the screen goes black, and the
monitor just switches off (tho PC stays on)

If I leave it, i.e. not pushing reset button, the system auto reboots,
and I get the bios page asking me how i want to start windows -
safemode, load normally etc. I hit load normally or last known good
config,and windows loads normally. When its booted into the desktop, I
get an error which says:

"The driver for the display device was unable to complete a drawing
operation. Please check with the device manufacturer for an update.
The display device for FX5600XT seems to be responsible for the system
instability"

Intially, I got this message with the original driver which shipped
with the card. So the first thing I tried was uninstalling it, then
reinstalling with the latest MSI 5600XT drivers from their website.
Problem was still there. So I then tried the latest driver from Nvidia
website, and still got the same problem.

Has anyone got any idea whats going wrong here?
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.nvidia (More info?)

What happens if you boot to safe mode?
BTW I have the same MB and vid card as you and I do know
this set up does work.

Did you uninstall the drivers in safemode before you did the
reinstall?

On 20 Apr 2004 07:50:59 -0700, optron1c@aol.com (McFly)
wrote:

>Hi All,
>
>Fairly new to this, so please excuse me if this is one of those items
>which has been answered before.
>
>I'm having a problem with my current graphics card. Just built this
>system from scratch
>
>MSI K7N2 Delta ILSR Mobo
>AMD 3200XP / W/CoolerMaster Aero7
>MSI FX5600XT
>Audigy 2
>120 Gb Maxtor
>512 Mb DDR
>
>I'm trying to resolve a problem I've had from the start with my
>FX5600XT graphics card at bootup, please can anyone help?
>
>Here's my situation:
>
>I switch the PC on - bleep - machine starts to boot. It runs through
>the bios bootscreen, then I get the Windows XP loading bar bootup
>screen. Then, after about 8-9 seconds, the screen goes black, and the
>monitor just switches off (tho PC stays on)
>
>If I leave it, i.e. not pushing reset button, the system auto reboots,
>and I get the bios page asking me how i want to start windows -
>safemode, load normally etc. I hit load normally or last known good
>config,and windows loads normally. When its booted into the desktop, I
>get an error which says:
>
>"The driver for the display device was unable to complete a drawing
>operation. Please check with the device manufacturer for an update.
>The display device for FX5600XT seems to be responsible for the system
>instability"
>
>Intially, I got this message with the original driver which shipped
>with the card. So the first thing I tried was uninstalling it, then
>reinstalling with the latest MSI 5600XT drivers from their website.
>Problem was still there. So I then tried the latest driver from Nvidia
>website, and still got the same problem.
>
>Has anyone got any idea whats going wrong here?