Question Reapplied thermal paste three times cpu still overheating?

HelloJon

Reputable
May 4, 2017
44
2
4,535
0
So I bought a ryzen 2600 about 2 weeks ago. I obviously messed up the installation and thermal paste the first time I dont doubt that. However the second and third time applying the thermal paste it for some reason kept running hot. The first time it ran at 99 so I quickly shut off the computer. But both times reinstalling the cpu it ran on 82 to 87 on idle. I'm still using the cooler that it came with too. I followed all the steps to reinstalling thermal paste but still keep hitting high temps. I have a 1300x (my old one) with the old cooler so I can see if that could be why but I am running out of thermal paste. 1300x reinstalling is my backup for this.
 

velocityg4

Illustrious
Even if you gobbed it on like an OEM does. It shouldn't be having problems like that.
  • Is the heatsink seated flat on the CPU?
  • Are all your fans turning on?
  • Did you update the BIOS?
  • How are you monitoring the temps? Are you using AMD's Ryzen Master?
  • Are you using the heatsink which came with the CPU?
 
Reactions: HelloJon

HelloJon

Reputable
May 4, 2017
44
2
4,535
0
Even if you gobbed it on like an OEM does. It shouldn't be having problems like that.
  • Is the heatsink seated flat on the CPU?
  • Are all your fans turning on?
  • Did you update the BIOS?
  • How are you monitoring the temps? Are you using AMD's Ryzen Master?
  • Are you using the heatsink which came with the CPU?
Thanks you. I was using core temp. Gave me 87 degrees while ryzen master gave me 37. Everything is all good.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS