Question Require Help with my Setup

Mar 27, 2019
2
0
10
0
Hello!

I need some help as I'm trying to figure out why my computer doesn't perform as well as I think it should do. Ever since I've built my setup, I've never managed to get the same levels of performance compared with those seen on benchmarks.

I've got GTA V on steam and when playing it, I only manage to get around 40 - 60 FPS assuming I have expensive settings such as MSAA and Anisotropic Filtering turned off or to the minimum setting. I don't understand why this is happening considering that I have a reasonably good setup from what I can tell.


The following are the components that I have:
http://prntscr.com/n3pect

None of my components are overclocked yet and I have two monitors both at 1680x1050. When running GTA V I only have Discord on one monitor and GTA on the other. I've seen youtube videos of people getting over 100 fps with both the 1080 & the 6700k but I don't know why my machine fails to get this.


Any and all help is very much appreciated!
 

Barty1884

Titan
Moderator
Did you clean install Windows on this hardware? Or did the install/drive come from another system plug & play?

Are you monitoring CPU/GPU/RAM utilization?
What in-game settings are you running? At 1680x1050 with GTAV, I wouldn't imagine the 1080 is fully stretching it's legs even on Max settings?

What benchmarks are you comparing your system to?
 
Mar 27, 2019
2
0
10
0
@Barty1884
Did you clean install Windows on this hardware? Or did the install/drive come from another system plug & play?

Are you monitoring CPU/GPU/RAM utilization?
What in-game settings are you running? At 1680x1050 with GTAV, I wouldn't imagine the 1080 is fully stretching it's legs even on Max settings?

What benchmarks are you comparing your system to?
The install was clean (windows 7 ultimate)

Below are images of the settings I have for the game as well as CPU/GPU stats (There are 6 links here, this site isn't great for markdown)
http://prntscr.com/n3pz2w
http://prntscr.com/n3pzcn
http://prntscr.com/n3pzka



Some people I know have suggested that maybe my Motherboard is causing it however I don't really know. According to the stats of my CPU, I'm using almost 100% but I don't understand why. I checked on Bottlenecker and the 6700k doesn't bottleneck the 1080 so I'm unsure as to why this is causing the CPU to be at almost 100%.
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS