Router stopped retrieving ip and dns from isp....

Sean_90

Commendable
Oct 9, 2016
30
0
1,530
0
So i have frontier Fios. My router is an r7000. Frontier gave me a Arris NVG468MQ and some other device ARRIS MEB1100

my previous modem was a netgear cm600.

So I ditched the arris nvg468mq right away. I had the coaxial run to this meb1100 then that's powered by usb. I plugged that USB onto my r7000. I had an ethernet from the meb1100 "RG BROADBAND" slot run to the "internet" slot of the r7000.


Internet was fine for 8 months. Today all of a sudden I lose connection. I'm. Checking the router settings and dns and ip are 0.0.0.0 and I can't get them to retrieve it from the isp.... Not sure what to do now. Any help?
 

Sean_90

Commendable
Oct 9, 2016
30
0
1,530
0
Is the nvg468mq the modem??? I've never used it.... And I don't think this arris meb1100 is a modem????






 

Sean_90

Commendable
Oct 9, 2016
30
0
1,530
0




That's the thing I dont even know what the hell is the modem.... For 8 months all I used 3ss my r7000 router and the meb1100.....
 
May 11, 2019
1
0
10
0
If your profile with Frontier doesn't include MOCA, meaning you just got an ethernet connection from them and no cable services, then when the modem updates they will re-apply the modem configuration they believe you should have, which they setup for you when the modem was installed.

Re-configure your MOCA settings in the modem, save it, and once it's working again download the configuration. When it happens again, just reset the moca settings again.
 

ASK THE COMMUNITY