• Now's your chance win big! Join our community and get entered to win a RTX 2060 GPU, plus more! Join here.

    Pi Cast Episode 3 streams live on Tuesday, August 4th at 2:30 pm ET (7:30 PM BST). Watch live right here!

    Catch Scharon on the Tom's Hardware Show live on Thursday, August 6th at 2:00 pm ET (7:00 PM BST). Click here!

Question Rx 580 problems please help

Jun 6, 2020
12
0
10
0
When i tryed to start the pc with the monitor cable plugged in the rx 580 i got no display. I switched the cable to the onboard graphics card. Still no display. I unplugged the 8 pin connector from the rx and i got display from the onboard graphics. I restarted the pc and i went in bios and changed the primary graphics to the onboard. I plugged in the 8 pin connector and this time i`m getting signal on the onboard, but exactly after the windows logo the fans on the rx stop. I installed the drivers and the card is detected. But still if i switch the cable to the rx still no display ... help

Motherboard: asrock H61m - Dgs
Processor : i5-2400
8gb ram ddr3
Rx 580
njoy titan 500w psu
 

gamenadez

Commendable
Feb 17, 2018
378
51
1,790
11
Turn off your computer. Remove the battery from motherboard. or try to find a way to reset your motherboard..
Some RX 580 have fan stop feature. So you dont need to worry about that fan stopping..
 
Jun 6, 2020
12
0
10
0
So i think i found what happens. I have a dvi-vga adaptor .I tried another gpu ,but this one had also a vga port , when i tried the gpu on the dvi port(with adaptor) exactly same results as with the rx but when i tried on the vga port (without adaptor ) it worked , so i guess its the damn adaptor
 

ASK THE COMMUNITY