ryzen 3 2200g won't post even after update

Jul 18, 2018
5
0
10
0
hi guys I'm a bit confused at this point,
I'm putting together a matx pc.
spec is
gigabyte ab350m-gaming 3 was with F5 bios wouldn't boot- updated using a6 9500 apu
2x4gb patriot 3000mhz
240gb ssd
cooler master masterwatt 500 lite
works fine with the A6, but when I switch over to the ryzen Apu the machine just starts the fans for 2-3 sec and switches off.
I've reset bios cleared cmos, tried with 1 ram stick.
the ryzen 3 2200g I bought from amazon warehouse - Used like new condition.
do you guys think its the Apu, I'm returning it anyway? just thinking if I should buy a new one from elsewhere
 

gingerrankin

Notable
Apr 3, 2018
666
0
910
182
It seems to me that F5 is not the right bios.
According to website below the ryzen 3 2200G needs the bios F10. The one that needs the F5 is Ryzen 3 1200.

The Bios F5 is from 2017/06/20 and then there was no Ryzen 3 2200G.

It's strange because in the gigabyte web of my country the ryzen 5 2200G is not compatible (obviously it is outdated!). Later I have accessed the US version. Maybe the same thing happens on the web of your country.

https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-AB350M-Gaming-3-rev-1x#support-cpu
 
Jul 18, 2018
5
0
10
0
Hi guys, got the new Apu in sealed from factory, I'm installing it and the same thing happens, and again it works fine with the A6 Apu I'm confused. Could it be the psu? I'm loosing hope in this pc
Ideas please
 
Jul 18, 2018
5
0
10
0
The solution was a new motherboard - i purchased gigabyte ab350m DS3H which came with F1 bios but still managed to boot and even run the same windows which i already had installed .
the DS3H is smaller less flashy , but it works ! also comes with x370 chipset
 
Glad you got it working! Weird that your last one would work fine with one chip but refuse to POST with Ryzen.

i purchased gigabyte ab350m DS3H [...] also comes with x370 chipset
[strike]It would seem your mobo uses the B350 chipset, not the X370. It's right there in the motherboard name.[/strike]
 
[strike]Your motherboard is called "GA-AB350M-DS3H"? Trust me, it's a B350 board. Where it says X370 on Gigabyte's specs page is an error.[/strike]

Edit: Hmm, nevermind, apparently it really does have an X370 chipset. But lacks feature(s) of the X370 chipset like SLI. Weird...
 

Similar threads


TRENDING THREADS