Question Ryzen 3, PCI-E, and Backwards Compatibility

Mar 17, 2020
1
0
10
0
I have a pretty oddball build I'm working on, and I've run into a bit of an odd conundrum.

Ryzen 3900x
Aorus Master x570
GTX 1080-TI
32GB TridentZ Neo DDR4-3600


With the 2 remaining PCI slots, I'd like to install some capture cards.

The cards I would like to use are Blackmagic Decklink Quad 2's. (https://www.blackmagicdesign.com/ca/products/decklink/techspecs/W-DLK-30 )

These are specced at PCI-E 2.0 8x.

The specs on the Aorus Master list 3 PCI-E slots running PCI-E 4.0: two at 8x, and the third at 4x. (https://www.aorus.com/X570-AORUS-MASTER-rev-10#pd_spec)

The GPU is in slot 1, and the hypothetical capture cards would go into slots 2 and 3.

PCI-E 4.0 well exceeds the bandwidth spec, which tells me this should behave as I hope. Am I mistaken?

Appreciate the assistance!
 
Sep 2, 2020
3
0
10
0
I have a pretty oddball build I'm working on, and I've run into a bit of an odd conundrum.

Ryzen 3900x
Aorus Master x570
GTX 1080-TI
32GB TridentZ Neo DDR4-3600


With the 2 remaining PCI slots, I'd like to install some capture cards.

The cards I would like to use are Blackmagic Decklink Quad 2's. (https://www.blackmagicdesign.com/ca/products/decklink/techspecs/W-DLK-30 )

These are specced at PCI-E 2.0 8x.

The specs on the Aorus Master list 3 PCI-E slots running PCI-E 4.0: two at 8x, and the third at 4x. (https://www.aorus.com/X570-AORUS-MASTER-rev-10#pd_spec)

The GPU is in slot 1, and the hypothetical capture cards would go into slots 2 and 3.

PCI-E 4.0 well exceeds the bandwidth spec, which tells me this should behave as I hope. Am I mistaken?

Appreciate the assistance!
Did you have success with this configuration? We are attempting to run a Radeon 5700XT GPU with the Aorus Ultra x570 alongside a single Decklink Quad 2 and I can't get any video output from the GPU if they're both installed.
 

Zerk2012

Titan
Ambassador
Did you have success with this configuration? We are attempting to run a Radeon 5700XT GPU with the Aorus Ultra x570 alongside a single Decklink Quad 2 and I can't get any video output from the GPU if they're both installed.
Did you have success with this configuration? We are attempting to run a Radeon 5700XT GPU with the Aorus Ultra x570 alongside a single Decklink Quad 2 and I can't get any video output from the GPU if they're both installed.
Start a separate post don't add to a old post.
 

Nemesia

Distinguished
What? It's a continuation of the same topic. Why would anyone start a new post to continue the same thread?
This post was about the OP asking a question. The question was answered. This post is now solved. That's why you should start a new thread. So that we can put our focus on your issue instead of resolving anything you want on someone else thread that is already over. It's just common practice in this forum and easier for us helper.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS