[SOLVED] Ryzen 9 3900X with H115i Platinum

Page 3 - Seeking answers? Join the Tom's Hardware community: where nearly two million members share solutions and discuss the latest tech.

zikmir

Honorable
Jun 29, 2013
49
8
10,545
2
I bought the H115 Platinum since the stock cooler was loud as hell. I am using the Thermaltake Core P3 and my original temps with the PrismCooler were 45-55 idle and hitting 70+ at Cinebench R15.

Now that i got the H115, i installed it and saw it already came with thermal compound applied. I cleaned old one with ArctiClean and installed. I do still have my Artic Silver 5 but i didn't bother since this had some already pre-applied.

https://ibb.co/dJsMnzX

My highest score was 3127 and after installing iCue my score dropped to 3053. My temps on idle are 38-48 and in cinebench easily hitting 77C. This doesn't seem right imo, i uninstalled the iCue to see any difference but no avail. Please correct me if the temps with this cooler shouldn't even hit 70C?

Also i didnt touch the fan profile in the iCue, it was default to "silent" for fans and "balanced" for the pump. Putting them both on extreme prevented CPU going above 72C but then you have a full jet engine sound.

Whats going on here? iCue broke cinebench or is my cpu suffering? Should i remove the cooler and add my own thermal compound?

P.s
I ran the R20 and the score is 7057, pretty much identical to what others are getting, but still temp hit 76C without the iCue since i uninstalled it.

https://ibb.co/9v9vDvz
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS