SC2 low fps with a good rig..

johokat

Distinguished
Sep 18, 2011
1
0
18,510
0
I orginially had a gtx 20 with a q6600 processor. It worked for a bit but for me to not drop to low fpses in big 1v1 fights, I had to play on low. i didn't think much of it. Recently, I upgraded to an I3 clocked at 3.3ghz and a GTX 570. I can honestly say I am getting the same exact fps as before. Slightly better, but shouldn't I be killing this game on max? Is it my power supply? I'm around 60 fps on max with my current setup and when I get in huge fights in 1v1, it will dip to the low 30s/20s. This is absurd. What is wrong?
my psu is 700watts I believe. It was came from a pre-made dell computer in 2007~?.

Any suggestions/ideas?
 

benski

Distinguished
Jun 24, 2010
1,611
0
19,960
85
Not sure what a GT 20 is, but with your current setup you shouldn't have any problems in a 1v1 game with the game maxed out. Dell makes good power supplies, but it is 4 years old I would try another one. Check your temps also.



 

izoli

Distinguished
Apr 29, 2011
555
0
19,060
40
You do a clean install of your graphic drivers?

the 570 takes minimum 550w psu with 38amp on the +12v rail

Your i3 is overclocked, right? You try returning it back to default clock and see how the game runs?
 
SC2 is very CPU intensive. if your fps stay above 30 in very large battles, you are still doing quite well.

Try editing the variables.txt file, and set you fps cap to a lower value, say around 40-50. This will makes any fps dips less noticeable. RTS games do not need to run at 70+fps for a good gameplay experience.
 

Laki747

Distinguished
Jan 11, 2012
1
0
18,510
0
I have the same problem. I have nice rig and when it is all maxed on 1920x1080 it has 55-60fps ( fraps ) but when 1v1 big battle it drops even to 25fps...

i7 950 3.06Ghz
3x2gb Patriot Viper 1600mhz
CFT 700w
HD7970 3gb
Gigabyte X58A-UD3R
Asus XONAR DX/XD/A
 

TRENDING THREADS