Question Screens go blank after installing Nvidia GTX 1050 GPU on Windows 10 machine

Jul 31, 2019
3
0
10
0
I've bought a PNY graphics card with the Nvidia GTX 1050 Ti GPU and installed it on my Windows 10 machine.
After that the screen goes blank randomly and I can't detect any errors on the event logs.

If I restart the machine, everything is ok again and it can last, or not. Sometimes days passes and it never happens, other times it happens 2 or 3 times a day.
Updating hardware drivers and operating system, even formatting machine and reinstalling everything, didn't work.

Is there any log files or diagnostic tooling that can be used to see exactly what's happening?

Current specs below:

Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 18945.1001
CPU Brand Name: Intel(R) Core(TM) i7-4820K CPU @ 3.70GHz
Motherboard Model: ASUS SABERTOOTH X79
Motherboard Chipset: Intel C600/X79 (Patsburg)
Total Memory Size: 16 GBytes

Video Chipset: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Video Chipset Codename: GP107-400
Video Memory: 4096 MBytes of GDDR5 SDRAM [Micron]
Video Card: PNY GTX 1050 Ti
Video BIOS Version: 86.07.39.00.46
Video Chipset Revision: A1
Driver Manufacturer: NVIDIA
Driver Description: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Driver Provider: NVIDIA
Driver Version: 26.21.14.3160 (GeForce 431.60)
Driver Date: 17-Jul-2019
 
Jul 31, 2019
3
0
10
0
Those older CX models were not very good. Did you already contact PNY support to check what they say? Check for a newer BIOS for the motherboard?
I already have the BIOS updated to its latest version. Unfortunately the latest is a beta version of 2014... So I'm quite worried that has something to do with it.

Currently trying to get support from PNY.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS