Question Some Monitors not working with display port to hdmi adapter.

Feb 18, 2021
1
0
10
0
Hi Guys, hope you're doing great.

I have an issue. My current setup is this one:
i5-10400
Gigabyte B450M DS3H
Vengeance pro RGB 4x8GB
Spectrix XPG 512 nvme
Gigabyte RX 5500 xt 4GB.

The graphics card has 4 ports, 1 HDMI and 3 display ports.
I have 3 Monitors, 1 cheap chinese - 19", Benq 24" and a HP 23".
None of these monitors have Display Port. So I use a display port to hdmi adapter, and then an HDMI cable.

Using the HDMI port on the 5500 XT, all displays work fine.
Using the display port adapter to HDMI, only works on the 19". The other 2 show no signal.
I've tried around 6 different hdmi cables, and I have 2 adapters. I also tried in all of the display ports of the GPU,
and only the 19" monitor works using the adapters.

I have tried changing drivers, uninstalling Intel drivers and disabling Internal GPU in BIOS, and the same result.

I think it has something to do with the monitors.

Has somebody come across a similar issue??

Regards
 
Hi Guys, hope you're doing great.

I have an issue. My current setup is this one:
i5-10400
Gigabyte B450M DS3H
Vengeance pro RGB 4x8GB
Spectrix XPG 512 nvme
Gigabyte RX 5500 xt 4GB.

The graphics card has 4 ports, 1 HDMI and 3 display ports.
I have 3 Monitors, 1 cheap chinese - 19", Benq 24" and a HP 23".
None of these monitors have Display Port. So I use a display port to hdmi adapter, and then an HDMI cable.

Using the HDMI port on the 5500 XT, all displays work fine.
Using the display port adapter to HDMI, only works on the 19". The other 2 show no signal.
I've tried around 6 different hdmi cables, and I have 2 adapters. I also tried in all of the display ports of the GPU,
and only the 19" monitor works using the adapters.

I have tried changing drivers, uninstalling Intel drivers and disabling Internal GPU in BIOS, and the same result.

I think it has something to do with the monitors.

Has somebody come across a similar issue??

Regards
It may just be they dont support the resolutions you are trying to use.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS