Question Sound problem, help me out boyss pls

Nov 25, 2020
5
0
10
0
Hello guys, i got some sound problem, i tried everything but without result, pls help me! My pc dont read the headphones jack, i tried to buy another headset but its the same problem..Ive got sound only when i introduce the headphones jack in monitor (but the volume of sound is so bad and i cant use my microphone). Literally i dont know what to do, in taskbar at sound i cant change anything, its like blocked on ZOWIE XL NVIDIA HD AUDIO..the only and one choice. Did some1 got the same problem or do u know what i have to do? Pls, ive got this problem from 1month ago and still the same. PLS HELP ME OUT! i`ll attached some pictures with this problem

  1. View: https://imgur.com/K9loBgu
  2. View: https://imgur.com/a/N1hQSYt
  3. View: https://imgur.com/a/VVhEAL8
  4. View: https://imgur.com/a/UB1z5lA
 
Last edited by a moderator:
Apr 29, 2020
77
10
45
4
Hello guys, i got some sound problem, i tried everything but without result, pls help me! My pc dont read the headphones jack, i tried to buy another headset but its the same problem..Ive got sound only when i introduce the headphones jack in monitor (but the volume of sound is so bad and i cant use my microphone). Literally i dont know what to do, in taskbar at sound i cant change anything, its like blocked on ZOWIE XL NVIDIA HD AUDIO..the only and one choice. Did some1 got the same problem or do u know what i have to do? Pls, ive got this problem from 1month ago and still the same. PLS HELP ME OUT! i`ll attached some pictures with this problem

  1. View: https://imgur.com/K9loBgu
  2. View: https://imgur.com/a/N1hQSYt
  3. View: https://imgur.com/a/VVhEAL8
  4. View: https://imgur.com/a/UB1z5lA
Hello!
Are you sure the headphones jacks are working on your PC? Have you tried plugging them in directly in the motherboard and not in the front IO? Latest drivers installed? You can check if there's an issue in Device Manager, or simply buy a headset that connects via USB.
I hope this helps.
 
Nov 25, 2020
5
0
10
0
Hello!
Are you sure the headphones jacks are working on your PC? Have you tried plugging them in directly in the motherboard and not in the front IO? Latest drivers installed? You can check if there's an issue in Device Manager, or simply buy a headset that connects via USB.
I hope this helps.
Yes, i tried to plugg them in the motherboard but it`s the same problem like in the front..I tried right now to reinstall drivers and there we go, error.

View: https://imgur.com/a/127qgKd
 
Nov 25, 2020
5
0
10
0
What sound card do you have on board your computer?
Realtek and motherboard MSI B450 GAMING PLUS. But i tried to reinstall drivers and i cant because it shows me this error
[url=https://imgur.com/a/127qgKd]https://imgur.com/a/127qgKd[/url]

I don
t know what is deep sleep mode..Have u ever heard about it and how to check?
 
Apr 29, 2020
77
10
45
4
Yes, i tried to plugg them in the motherboard but it`s the same problem like in the front..I tried right now to reinstall drivers and there we go, error.

View: https://imgur.com/a/127qgKd
Hm, that's weird. To be honest, I'd expect everything from Windows 10 nowadays, Microsoft are really starting to slack with optimisation. A few months ago I turned my PC on and Windows automatic repair decided that I don't have a boot drive, so I had to swap the SATA cables of my HDD and SSD.
My point being, it can be something silly and on Windows' part.
As for the drivers, try a few different versions.
 
Nov 25, 2020
5
0
10
0
Hm, that's weird. To be honest, I'd expect everything from Windows 10 nowadays, Microsoft are really starting to slack with optimisation. A few months ago I turned my PC on and Windows automatic repair decided that I don't have a boot drive, so I had to swap the SATA cables of my HDD and SSD.
My point being, it can be something silly and on Windows' part.
As for the drivers, try a few different versions.
Yea, i know..it`s weird af. Trust me, i tried everything but without result, do u think that the problem can be with my motherboard? Oh, i forgot something..1month ago when this problem shows up when i want to turn off my pc i can t do it like i was doing usually ( power-shut down) because only my monitor was shutting down. I have to shut down the pc manually. I have 1 more year guarantee on motherboard, i can send it to service, what do u think? I want to be sure before to do it. Cheers mate!
 
Apr 29, 2020
77
10
45
4
Yea, i know..it`s weird af. Trust me, i tried everything but without result, do u think that the problem can be with my motherboard? Oh, i forgot something..1month ago when this problem shows up when i want to turn off my pc i can t do it like i was doing usually ( power-shut down) because only my monitor was shutting down. I have to shut down the pc manually. I have 1 more year guarantee on motherboard, i can send it to service, what do u think? I want to be sure before to do it. Cheers mate!
If I were you, I'd do a clean Windows installation, see if the problem is persistent after installing drivers and everything else. If that doesn't work, then use the warranty on the parts. Had a laptop before that was using iGPU randomly when I first got it rather than the Nvidia one and my games were really laggy, after reinstalling the Windows myself the problem went away.
 

ASK THE COMMUNITY