Question SSD Questions

baichijialoveu96

Prominent
Feb 3, 2018
43
0
530
0
SSD Info

Hi ,
I want to ask is my SSD Speed normal ?
I'm using Kingston A400 240GB (SA400S37/240G) , I plugged it into SATA 6.0Gbps port .
I installed my Windows 10 On my SSD and some times it say my Microsoft Windows is not responding .

This is the image of my SSD Benchmark ( View: https://imgur.com/a/N7vYHmn
)


My PC Spec
My spec: I5 4460
Motherboard Asus Intel B85M-G
Ram Kingston 8GB DDR3L 1600MHz
Seagate 1TB 7200 64mb
SSD Kingston A400 240GB (SA400S37/240G)
Gigabyte Geforce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB
Power Supply FSP HEXA+550W
 

Lutfij

Titan
Moderator
How old is that PSU in your build? Are you on the latest BIOS update for your motherboard? Tried using a different SATA data cable and a different SATA power connector for the SSD? See if the issue(for SSD not responding) crops up without the HDD powered up(remove the SATA power connector for the drive).

1903 for Windows 10?
 

baichijialoveu96

Prominent
Feb 3, 2018
43
0
530
0
How old is that PSU in your build? Are you on the latest BIOS update for your motherboard? Tried using a different SATA data cable and a different SATA power connector for the SSD? See if the issue(for SSD not responding) crops up without the HDD powered up(remove the SATA power connector for the drive).

1903 for Windows 10?
My PSU is 3.5 Years Old , and i'm on the latest BIOS update for my motherboard .
I dont have any other SATA data cable and a SATA power connector .
I have tried switch SATA data cable and SATA power connector with my HDD , and it still the same Microsoft Windows not responding .
Microsoft Windows not responding when i'm compressing a huge file , and it just close all my program .

I bought my SSD on 21 / 12 / 2018

Windows 10 Pro
Versions : 1903
OS Build :18362.295
 
Last edited:

xvickycruz

Prominent
Aug 10, 2018
2
0
510
0
I'm using PRIMOcache with 2GB allocated space for cache data on 8Gb DDR3 RAM. Now my PC boots up within 40sec and applications are opened within 2-3secMAx. On CRYSTAL DISKMARK I'm getting sequential 7.6gb/s read and 6.9gb/s write speed. Overall my PC feels pretty much responsive on TOSHIBA P300 7200RPM HDD. IS it still worth to spend money on SSD when your SATA port is Gen. 2(3GB/s) ???
For better understanding of my current specification I'm attaching screenshot of SPECCY. Also there's no plan of upgrading any of these specs in near future but I'm going to purchase a 8GB Hyper X FURRY to make my overall RAM 12GB.
***I don't have PCI-E slot left to add any kind of expansion cards. Soon the PCI-E X1 will be equipped with USB 3.0 expansion card.
Link: http://www.mediafire.com/file/vu8k6q9p8ufxr7y/PRIMO_on_TOSHIBA_2gb_ALLOC._New.jpg/file
 
Last edited:

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS