Question System unstable

Aug 21, 2019
5
0
10
0
My PC is having an issue where if I do something demanding like playing games. The device disconnected sound will play and it will turn off my WiFi adapter as well as make my mouse, keyboard and headphones turn off and on repeatedly. I have to restart my PC to make it work again and sometimes it will blue screen while restarting. Weird enough, it mainly disconnects in Minecraft rather than games like Rust or R6 Siege. My temps are normal and I'm on default settings for all my parts, no OC. Here are my specs:
Cpu- r5 3400g
Mobo- Asus prime b450m-a/csm
Ram- 2x8gb Team t-force vulcan ddr4 3200mhz kit
Storage is an Intel 660p 1tb m.2 nvme ssd
Gpu- Sapphire nitro+ se rx 590
PSU- Thermaltake smart 700w
Wifi adapter- Asus pce-ac55bt
Any tips will help
 

PC Tailor

Dignified
Herald
Can you confirm if the issue still occurs in safe mode?
Are you able to replicate the issue?
Do you have latest drivers installed? (including MB/Chipset drivers) - not using a driver updater.
Do you have latest BIOS?
Do you have XMP enabled (you say no OC, but have 3200 RAM)
 
Last edited:
Aug 21, 2019
5
0
10
0
Can you confirm if the issue still occurs in safe mode?
Are you able to replicate the issue?
Do you have latest drivers installed? (including MB/Chipset drivers) - not using a driver updater.
Do you have latest BIOS?
Do you have XMP enabled (you say no OC, but have 3200 RAM)
I have all my drivers and bios updated, and I can't test if this happens in safe mode because I can't find a way to play games in it. I am using a docp profile (same thing as xmp) but even if I disable it the issue still happens. I also tried clearing cmos but it didn't work.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS