• Now's your chance win big! Join our community and get entered to win a RTX 2060 GPU, plus more! Join here.

    Pi Cast Episode 3 streams live on Tuesday, August 4th at 2:30 pm ET (7:30 PM BST). Watch live right here!

    Catch Scharon on the Tom's Hardware Show live on Thursday, August 6th at 2:00 pm ET (7:00 PM BST). Click here!

Question Weird connection dropping issues on wifi repeater

Jun 4, 2020
2
0
10
0
So I'm using a wifi repeater with a ethernet cable to my PC. It works pretty well, some irregular lag spikes etc. but sometimes I have these phases where my connection drops and only reconnects when I unplug the ethernet and plug it back in. I couldn't figure out what the problem is but now I realized that when I search ipconfig on the command prompt when it works I get this:

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3873:2b07:3245:6cdf%17
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.100.49
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.100.1

But when it doesn't work I get this:

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . : ap.setup
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3873:2b07:3245:6cdf%17
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.100
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.1

Does anybody know what this issue is and how I can fix it?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS