Question What am I missing.

Sep 13, 2020
10
0
10
0
Hi.
I have a rebuilt desktop but Windows 10 won't install on a clean hard drive it stops at 5% when getting things ready.
I found a few workarounds online none of which work and have since found a how to test RAM from command prompt.
I have 2 4gb RAM modules and obtained the following information. It's the same on both banks.

BankLabel=BANK 0
Capacity=4294967296
DataWidth=64
Description=Physical Memory
Device Locator=Channel 1B-DIMM0. (BANK 2 has Channel 1B)
FormFactor=8
HotSwappable=
InstallDate=
InterleaveDataDepth=
InterleavePosition=
Manufacturer= Micron. (BANK 2 has Samsung)
MemoryType=24
Model=
Name = Physical Memory
OtheridentifyingInfo=
PartNumber=16JTF51264AZ-1G4M1. (BANK 2 has M378B5273DH0-CH9)
PositionInG=
Powered On=
Removable=
Replaceable=
SerialNumber=31877266. (BANK 2 has 647E6513)
SKU=
Speed=
Status=
Tag= Physical Memory 0. (BANK 2 has 2)
Total Width=64
TypeDetail=128
Version=

Can anyone tell me what I've missed here. As far as I can tell everything else is fine.
The machine has a new motherboard, PSU, Hard drive. Beforehand the memory was working, the machine had a motherboard failure caused by faulty PSU.

Many thanks.
Pete.
 
Sep 13, 2020
10
0
10
0
I have.
How would I test the install usb without access to another machine. I ask as the process throws an error code 0x8007025d which I gather is suggesting that the usb is at fault even though it had only been used twice. Even now only half a dozen times.
 
Sep 13, 2020
10
0
10
0
I'm at a point where I might just give up.

I tried to install win Vista with the same result so I don't think it's the media.

However, today I was supplied with CMD prompts to investigate the CPU and got these reading.
Getcaption returned X64 FAMILY 6 MODEL 58 STEPPING 9
PROCESSOR id returned BFEBFBFF000306A9
Socket designation returned SOCKET 0

This cpu is supposed to be quad core and the socket is LGA1155.
 
Sep 13, 2020
10
0
10
0
Did you do the rebuild, or did you purchase it?
I did it. What has emerged is the machine suffered a hit when the plug for it blew itself apart. We thought that it was possibly alright. But having replaced everything bar the CPU which I was told was fully functional, I suspect that it too was damaged.

This would be the fifth rebuild I've done.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS