White Spots/Distorted Menu's on certain applications

Feb 18, 2018
6
0
10
0
Hi All,

Please refer to the attached screenshots.

One screenshot shows you what my Gefore Experience application looks like when opened. Also you will see screenshots of the dots/distorted imaging when opening Photoshop. I am running an HP all-in-one PC with Intel HD Graphics 530 and a nVidia Gefore 930MX. I have installed the latest drivers for both.

When I completely disable and uninstall the nVidia Gefore 930mx the problem goes away, can anybody help with what could be causing this issue?


https://ibb.co/fUy4Lo

https://ibb.co/bDUN6T

https://ibb.co/bLjN6T


Much appreciated,
Luke
 

hang-the-9

Titan
Moderator
Could be overheating, could be a failed card. Run HWMonitor and check how high the temps for CPU and video card get under load. Make sure fans and vents are clear, using new thermal paste on the heatsink would help also if it's a heat issue.
 
Feb 18, 2018
6
0
10
0


Thanks for the tip. It's an all in one PC so I wouldn't be able to check the fans etc myself (not gifted with the technical smarts) but I will run the HW Monitor and let you know what I come up with, cheers.

 
Feb 18, 2018
6
0
10
0


Here are my screenshots from HWMonitor..

https://ibb.co/ipuSfo
https://ibb.co/jxVB6T
 

hang-the-9

Titan
Moderator


The CPU and video card are on pretty low usage, what were you running when you checked things? Run something like 3DMark and see how hot things get then. Look at the max temp listed.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS