Windows 7 system - tried installing ubuntu and failed miserably.

Status
Not open for further replies.
Aug 28, 2018
1
0
10
0
I desperately need your help with this:

1) Before this mess started, I was running two HDs (500gb<--Windows 7 on here, and 1tb<--- storage).

2) After repartitioning my 500gb to 398 gb to install ubuntu on the difference (~100gb drive, which I formatted to G::) I went ahead and tried to install ubuntu.

3) After getting an error during installation, the computer restarted and now windows won't load, or well, it will, as in it can get to the recovery options, but from there it doesn't find any windows, so it is of no help. I tried using my recovery CD, and it loads, but doesn't recognize any OS on the PC so it doesn't let me execute recovery.

4) Now I got really scared, and thought I lost my 500Gb (now 398gb) drive. However, I booted into the ubuntu live USB trial, and saw my 398 gb drive and my 1tb drive there with all of their files inside. I tried running boot repair on ubuntu and it did not help.

5) When I go into windows repair and try to select "load drivers" I see that I can search through my 1tb drive, but my 500gb drive does not show up. Why is that? Why is it recognizing my 1tb drive but not the 500gb drive where windows was installed on? Even when I try to install windows 7 from the repair CD on any drives, only the 1tb drive shows up, so it looks like when I was installing ubuntu on the 500 gb (398/102gb) drive, somehow the drive got reformatted to where its not being detected maybe? My BIOS shows both drives, fortunately.

What can I do? What happened to my windows 7? Is there any way to fix this? I have the following data from the boot repair software on ubuntu:

http://paste.ubuntu.com/p/zcpVqptwkx/

From GParted (with the 500gb drive selected):
https://ibb.co/fQemsp

Also, nothing ever installed on the ~100gb partition I created specifically for ubuntu. Please help!

Ps. when I run my 500 gb(398gb) drive, it starts loading windows for a second and then it BSOD on me. I've had this problem before with the GRUB loader that I fixed by running the windows repair CD, but this is different as I did not even download GRUB or any ubuntu files it seems.

Solutions I've tried so far: https://askubuntu.com/questions/463724/recover-windows-after-reinstalling-ubuntu?rq=1

(i.e. the Boot into the Windows installation media you borrowed or created. Choose the recovery "Advanced Options" until it offers you a command prompt or shell. I'm not sure if you want "bootrec /fixmbr" or "bootrec /fixboot)
 

asoroka

Distinguished
Apr 19, 2009
1,201
0
19,660
228
I think your problem is that you trashed your boot sector.

I would suggest /mbr, if that does not fix then try /bootrec

Do you have enough space on your 1TB drive to clone your "corrupt" primary? If not, go get an external USB drive and then use something like clonezilla to clone your disk. (if you get a 2TB drive then you can clone both disks).

This means that you can always return to the current state, so you can't make things worse and can always restore from the image.

Do you have anything on the C: that you need to keep or can you just re-install windows?
 
Status
Not open for further replies.

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS