Robc1880

Distinguished
Jun 13, 2002
524
0
18,980
Anytime I try to open a system folder, my computer, or my documents I get an error message that says "windows explorer encountered and error and has to close" I thought maybe SP2 was causing the problem so I removed it but I still have the error.

Do I need to put the WinXP disk in and repair or reinstall? Can anyone help me? Thanks in advance.

system specs:
Xaser 3 case with 420W TT PSU
AXP 2500 with SLK800 and TT a1215 fan(stock speeds)
9800 Pro
NF7-S v2.0
PDP DDR400 1GB(2-3-2-5)

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.
 

folken

Distinguished
Sep 15, 2002
2,759
0
20,780
Can you access those things fine from safemode?
Have you done a virus/spyware scan from safemode?

<A HREF="http://www.folken.net/myrig.htm" target="_new">My precious...</A>
 

Robc1880

Distinguished
Jun 13, 2002
524
0
18,980
thanks for the quick reply. I haven't tried safemode yet, but I have done scans with Spybot S&D and Adaware and they haven't detected anything.

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.
 

jiffy

Distinguished
Oct 2, 2001
1,951
0
19,780
Have you tried a system restore? Hopefully that doesn’t screw things up worse. Have you check for any updates? Guess it would say you need the SP2, but I would check for more updates after that. I don’t know maybe I repair would work. I don’t think it will hurt (if you can’t resolve it). You can only try to fix something for so long before it’s quicker just to reload the OS, unless you have 50 GBs of games and programs. Good luck.
 

Robc1880

Distinguished
Jun 13, 2002
524
0
18,980
I rebooted in safe mode and then ran spyware checks again and found some spyware. Deleted it and checked to see if there was some programs installed that I didn't recognize. Sure enough, found some, so I deleted them and now the system is running fine. Thanks again for the help everyone.

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.
 

mjjohn

Distinguished
Sep 19, 2002
131
0
18,680
I have started getting the same error messages when trying to open a folder and mostly when I right click to copy or move a file. This doesnt happen all the time though. I thought it was because of SP2 so I removed it. Still had the problem so I reinstalled SP2. Don't know ??? It all started after the first time I installed SP2.

For it is not what is seen, but what is not seen. :eek:
 

Robc1880

Distinguished
Jun 13, 2002
524
0
18,980
look for a file running in ur processes "wintaskad.exe" it is located in the program files\windows task ad. I found that this is what was causing the problem for me. You might have the same thing, but I'm not sure.

Xaser 3 case with 420W TT PSU
AXP2500 w\SLK900a + TT a1214 fan(11*200 at 1.85v)
9800 Pro
NF7-S v2.0
PDP DDR400 1GB(2-3-2-5)2.6v
Lite-On SOHW-832S
WD 80GB 8mb buffer caviar edition.