Question WMI high CPU usage ?

Jul 18, 2021
11
1
15
0
So WMI has been using an excessive amount of cpu lately (like ~20%) and it went away after I deleted Radeon software. I installed Radeon again and it came back. Idk what is going on.
I’ve googled it and found nothing so pretty much anything helps.
 

Colif

Win 10 Master
Moderator
Did you try to identify what was using it using this? https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/system-management-components/high-cpu-usage-wmiprvse-process-regular-intervals

Did you run this?
right click start button

choose powershell (admin)

type SFC /scannow and press enter

once its completed, copy/paste this command into same window:

Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth and press enter

SFC fixes system files, second command cleans image files, re run SFC if it failed to fix all files and restart PC
 
Jul 18, 2021
11
1
15
0
Did you try to identify what was using it using this? https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/system-management-components/high-cpu-usage-wmiprvse-process-regular-intervals

Did you run this?
right click start button

choose powershell (admin)

type SFC /scannow and press enter

once its completed, copy/paste this command into same window:

Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth and press enter

SFC fixes system files, second command cleans image files, re run SFC if it failed to fix all files and restart PC
I found out it was caused by Radeon software. I basically Uninstalled my drivers and it works now. It's weird man
 

ASK THE COMMUNITY