xeon x5450 on lga 775 cant install windows 10

valhallarising

Reputable
Sep 24, 2015
518
0
5,010
5
Hi . i just upgraded a lga 775 system with intel xeon x5450 cpu it has no problem booting and except for fan being loud it seems to work , my problem is it will install 32 bit windows but not 64 bit windows . im guessing it could be problem with microcode since xeon x5450 is lga771 and not fully supported by 775 bios but since it installs 32 bit and this is a 64 bit cpu i dont see why it shouldnt install?

the system is hp dx 7500 , 8 gb ddr2 , intel xeon x5450 lga 771 to 775 mod
 

valhallarising

Reputable
Sep 24, 2015
518
0
5,010
5
that wasnt to hard, i added the microcode for the lga 771 cpu to the bios file then updated and it run with no problem , i had to disable c1 Power saving features in bios to get it to run though for some reason.
 

valhallarising

Reputable
Sep 24, 2015
518
0
5,010
5
that wasnt to hard, i added the microcode for the lga 771 cpu to the bios file then updated and it run with no problem , i had to disable c1 Power saving features in bios to get it to run though for some reason.
 
Aug 29, 2019
2
0
10
0
Hello to all, i'm new in the forum. I have the same problem with 64bit app on xeon5450 modded on lga775 socket. Please could you tel me witch microcode you have used to fix the problem? Thanks!!
 
Aug 31, 2019
1
0
10
0
Im joining Surface. I bought a few days ago a Intel xeon x5450 procesor. Procesor got adapter from lga 771 to lga 775. Putted in my Gigabyte motherboard. Before i have Intel Core 2 duo E8500 and Asus Geforce 9600 GT GPU. I have fully working windows 8.1 which work perfect. Starting pc he randomly restarts with windows 8.1. Putted new HDD with windows 10 he stucks and my keyboard, mouse turns off.. Sorry for my bad language, but i tried my best.. :)
 
Aug 29, 2019
2
0
10
0
Im joining Surface. I bought a few days ago a Intel xeon x5450 procesor. Procesor got adapter from lga 771 to lga 775. Putted in my Gigabyte motherboard. Before i have Intel Core 2 duo E8500 and Asus Geforce 9600 GT GPU. I have fully working windows 8.1 which work perfect. Starting pc he randomly restarts with windows 8.1. Putted new HDD with windows 10 he stucks and my keyboard, mouse turns off.. Sorry for my bad language, but i tried my best.. :)
Hello Armins, i can confirm you that to fix the problem you have to update the microcode. To do this upgrade you have to follow the link:

View: https://www.youtube.com/watch?v=HUqBW-kq1_0


in this video you will find all the info you need about the hardaware update (771 to 775) that already you did & the info to update the microcode. Below the that video you will find thi link :


Read this carefully, you will be able to solve your problem!! i solved it following this info.

Regards!!
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS