xp fax program - doesn't receive

john

Splendid
Aug 25, 2003
3,819
0
22,780
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

auto receive answers an incoming fax and the after a 30 -
90 second delay says that a recieve error has occured

re-installed driver
AOpen FM56-SVV Soft PCI Modem
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

Modem on the Windows XP HCL list?
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"John" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:196701c4a7df$4e1d38a0$a301280a@phx.gbl...
> auto receive answers an incoming fax and the after a 30 -
> 90 second delay says that a recieve error has occured
>
> re-installed driver
> AOpen FM56-SVV Soft PCI Modem
 

mark

Distinguished
Mar 30, 2004
2,613
0
20,780
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

I have used WinFax and uninstalled it because of receiving problems.
Installed Windows fax on XP Home using a Zoltrix FMVSP56e usb modem, it has a
Rockwell chipset, Rockwell ACF 56K (1 Meg ROM). I am having the same
problems as before. I can send all faxes, to anyone but can only receive
faxes from some. The people we can not receive faxes from have no problems
with anyone else. I have upgraded to SP2 but the problem existed prior to
and after SP2. Device Manager lists no problems, using the most current
driver, which may not be all that new but it is still a Rockwell chipset and
would think it would be supported. It is not listed in Microsofts HCL. The
weird part of the problem is it's discriminatory exclusion of certain
incoming faxes.
This is the third fax program I have tried and all exhibit similar
problems. A free fax program I got had the least problems. WinFax and
Windows fax are neck and neck.
Any help would be appreciated.


"Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:

> Modem on the Windows XP HCL list?
> --
> Russ Valentine
> [MVP-Outlook]
> "John" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:196701c4a7df$4e1d38a0$a301280a@phx.gbl...
> > auto receive answers an incoming fax and the after a 30 -
> > 90 second delay says that a recieve error has occured
> >
> > re-installed driver
> > AOpen FM56-SVV Soft PCI Modem
>
>
>
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

When the modem is not listed in Windows XP HCL, only your modem
vendor/manufacturer can be of some help. Please contact them to verify
whether it is a fully compatible fax modem or get the latest driver updates
and check with it.


T/R
--
Anantha Yogesh

Please do not send email directly to this alias. This alias is for newsgroup
purposes only.

"Mark" <Mark@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:DEB5C24E-0679-4D69-B669-1065F9217ABE@microsoft.com...
>I have used WinFax and uninstalled it because of receiving problems.
> Installed Windows fax on XP Home using a Zoltrix FMVSP56e usb modem, it
> has a
> Rockwell chipset, Rockwell ACF 56K (1 Meg ROM). I am having the same
> problems as before. I can send all faxes, to anyone but can only receive
> faxes from some. The people we can not receive faxes from have no
> problems
> with anyone else. I have upgraded to SP2 but the problem existed prior to
> and after SP2. Device Manager lists no problems, using the most current
> driver, which may not be all that new but it is still a Rockwell chipset
> and
> would think it would be supported. It is not listed in Microsofts HCL.
> The
> weird part of the problem is it's discriminatory exclusion of certain
> incoming faxes.
> This is the third fax program I have tried and all exhibit similar
> problems. A free fax program I got had the least problems. WinFax and
> Windows fax are neck and neck.
> Any help would be appreciated.
>
>
> "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>
>> Modem on the Windows XP HCL list?
>> --
>> Russ Valentine
>> [MVP-Outlook]
>> "John" <anonymous@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:196701c4a7df$4e1d38a0$a301280a@phx.gbl...
>> > auto receive answers an incoming fax and the after a 30 -
>> > 90 second delay says that a recieve error has occured
>> >
>> > re-installed driver
>> > AOpen FM56-SVV Soft PCI Modem
>>
>>
>>