Status
Not open for further replies.

thef0rce1swithme

Distinguished
Oct 13, 2006
13
0
18,510
My dad installed some program on his computer, didn't like it, and uninstalled it. After that, his computer crashed and I haven't been able to get passed the screen with Windows XP Professional and the moving blue bar and then it freezes. Last Good Configuration doesn't work; it ends up at the same place and the blue bar stops also. I System Restored it to the day before he installed the program; once again, the blue bar stops moving.
Could this be a hardware issue? Virus (unlikely)?
Any response will be appreciated.

Edit:
Safe mode works fine, but the computer just can't get past the moving (then stopping) blue bar in normal mode.

The computer's specs are as follows:
Windows XP Professional
Intel Pentium 4 2.26 ghz
512 MB PC3200 RAM
80 GB 7200 RPM HD
GeForce FX5200
 

fattony

Distinguished
Oct 16, 2006
609
0
18,990
from safe mode go to start > run > msconfig
in msconfig, go to the services tab, click on "hide all microsoft services" then click on disable all
move to the startup tab, click on disable all again
click ok
restart when prompted
see if normal mode boots
 

fattony

Distinguished
Oct 16, 2006
609
0
18,990
it's a third party driver trying to load, safe mode works because it excludes all third party stuff (non microsoft components), but at the same it excludes a lot of non-essential microsoft windows services too

if msconfig didn't help, it's gonna be tough finding out which driver it may be, you could try excluding all services in msconfig in safe mode, not just the non-microsoft ones...and rebooting, there will only be a couple of things that you can't disable, the RPC service probably (remote procedure call), see if it boots in normal mode with only that enabled, if it does, you can fun trying to find out which item on the services list is causing it to crap out, you'll probably have to reboot a 100 times
 
Status
Not open for further replies.