JP_MIGRAINE

Distinguished
Oct 2, 2001
101
0
18,680
hey guy's i need some help on setting up this new processor i got a xp3200 . i installed it and all when fine with it . but it is running as a 2800 right now . i have tried setting it to mult 11 and fsb 200 .
when i set it to 200 the pc just hangs so how can i get this new cpu to run at it normal speed?

i have a asus a7n8x deluxe mb
1gb of crucial 3200 ram
100 gb hd
xp 3200 cpu
win xp pro
 

ChipDeath

Splendid
May 16, 2002
4,307
0
22,790
What revision is your motherboard? The very earliest revisions would've been the first revision of the nforce2 chipset, which only officially supported up to 166. Most would clock to 200 or very near, some would not. It was the slightly later 'Nforce2 Ultra 400' which gave official support for 200FSB.

For example, by Epox 8RDA+ mobo would only do 196FSB until I replaced the northbridge heatsink.

Are you running your RAM in Dual Channel (if you have 2 sticks) It might not be happy running dual channel at the higher speed.

Dual channel or not, try raising your memory timings and/or slightly increasing VDimm.

You say it 'Just Hangs' - How far does it get? Past the POST, into windows?

I'm assuming it's probably not a heat or power issue, as a xp3200+ isn't going to consume that much more than a 2800+, or produce that much more heat.

---
Epox 8RDA+ V1.1 w/ Custom NB HS
XP1700+ @200x10 (~2Ghz), 1.4 Vcore
2x256Mb Corsair PC3200LL/1x512Mb Corsair XMS PC4000 2.5-3-3-7
Sapphire 9800Pro (VGA Silencer Rev3) @418/742
 

JP_MIGRAINE

Distinguished
Oct 2, 2001
101
0
18,680
well i checked the heatsink and its sitting properly. i flashed my bios to rev 1.08 and now i was able to go to 200fsb but only in safe mode . i checked in the control panel /sys and cpu was xp3200 . so it works in safe mode.
now in normal it will hang at the desktop right after windows loads . it will hang and you cant move the pointer . can anyone help me get this working normal..

thanks..
 

JP_MIGRAINE

Distinguished
Oct 2, 2001
101
0
18,680
well i just got a new northbridge cooler and installed it with some artic silver ,and i still cant get 200fsb to work on this board . a7n8x deluxe pcb1.04 with crucial ddr3200 ram. helpppp
 

addiarmadar

Distinguished
May 26, 2003
2,558
0
20,780
Hmm thats not good. Go to Asus.com and get the latest bios for that mobo which is 1008. May also up the vdimm to about 2.7v or 2.8v. Another thing you can try is to flash the CMOS, pull the battery on the mobo for 2mins.

<i><font color=red>Only an overclocker can make a computer into a convectional oven.</i></font color=red>
 

endyen

Splendid
My rev 1.04 board wouldn't quite make it to 200 either. I just settled for 196. Maybe you will have to as well.
You could also make a stink with Asus. They may send you a newer revision, that will work.