Error message: "Unable to initialize media library" in MMC..

G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Hardware: ATI A-I-W 8500dv; ATI Remote, AMD 2400+ CPU w/ 512MB DDR RAM

Whereas media library worked OK in the past, I am unable to get Media
Library to load, search and display files (don't ask what i have
installed/uninstalled--I can't begin to tell you). I get the above
error message.

Yes I am familiar with the missing .DLL atioops.dll in v. MMC7.x, but
this is using version MMC8.9 and all current drivers, etc... I even
looked in the folder and atioops.dll is present and is the correct
version--v8.901.

I have reinstalled WinXP several times.

I also ran the commend "regsvr32 "C:\Program Files\ATI
Multimedia\MLibrary\Atioops.dll" from the RUN line...and STILL media
Library won't open.

As you know, ATI is absolutely NO help is this matter, tells me to use
version > MMC 8.1 and wants me to pay $XX for tech supoort.

Has anyone had this problem with a recent version of MMC and know what
the workaround is?

===========================
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Ralph O'Rourke wrote:
>
> Hardware: ATI A-I-W 8500dv; ATI Remote, AMD 2400+ CPU w/ 512MB DDR RAM
>
> Whereas media library worked OK in the past, I am unable to get Media
> Library to load, search and display files (don't ask what i have
> installed/uninstalled--I can't begin to tell you). I get the above
> error message.
>
> Yes I am familiar with the missing .DLL atioops.dll in v. MMC7.x, but
> this is using version MMC8.9 and all current drivers, etc... I even
> looked in the folder and atioops.dll is present and is the correct
> version--v8.901.
>
> I have reinstalled WinXP several times.
>
> I also ran the commend "regsvr32 "C:\Program Files\ATI
> Multimedia\MLibrary\Atioops.dll" from the RUN line...and STILL media
> Library won't open.
>
> As you know, ATI is absolutely NO help is this matter, tells me to use
> version > MMC 8.1 and wants me to pay $XX for tech supoort.
>
> Has anyone had this problem with a recent version of MMC and know what
> the workaround is?
>
> ===========================

did you run this past the ATI website faq/knowledgebase?
 
G

Guest

Guest
Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

>>> Ralph O'Rourke wrote:
>>> >
>>> > Hardware: ATI A-I-W 8500dv; ATI Remote, AMD 2400+ CPU w/ 512MB DDR RAM
>>> >
>>> > Whereas media library worked OK in the past, I am unable to get Media
>>> > Library to load, search and display files (don't ask what i have
>>> > installed/uninstalled--I can't begin to tell you). I get the above
>>> > error message.
>>> >
>>> > Yes I am familiar with the missing .DLL atioops.dll in v. MMC7.x, but
>>> > this is using version MMC8.9 and all current drivers, etc... I even
>>> > looked in the folder and atioops.dll is present and is the correct
>>> > version--v8.901.
>>> >
>>> > I have reinstalled WinXP several times.
>>> >
>>> > I also ran the commend "regsvr32 "C:\Program Files\ATI
>>> > Multimedia\MLibrary\Atioops.dll" from the RUN line...and STILL media
>>> > Library won't open.
>>> >
>>> > As you know, ATI is absolutely NO help is this matter, tells me to use
>>> > version > MMC 8.1 and wants me to pay $XX for tech supoort.
>>> >
>>> > Has anyone had this problem with a recent version of MMC and know what
>>> > the workaround is?
>>> >
>>> > ===========================
>>>
>>> did you run this past the ATI website faq/knowledgebase?

Of course!! That's why I have posted this here. Why? Did I miss
something in the faq/knowledge base? There are two cites in the FAQ
about this: 1. use MMC 8.1 or above, and 2.) use our tech assistance
at $39 per instance.