Help getting system to boot

jagsta21

Honorable
May 3, 2012
271
0
10,790
a few years ago my sis built a computer in school and eventually the grphics card dissapeared i decided to break it out as i found another one but i cant get it to boot i need to re install windows xp becuase the old install got corrupted which is why the comp was discarded i turn it on the graphics card has a red light for some reason its a geforce 9600 gso xfx i unplugged some stuff cuz i thought it was psu issues i just basicly need it to function to browse the web help please!! ill post more info if needed its amd i believe
nyfeac.jpg
pic of insides and red light
 

jagsta21

Honorable
May 3, 2012
271
0
10,790
link me to a 6 pin cable? and any way to get the onboard graphics working for now till i can get a cable? i could never get it to work wich is why i had to go find a graphics card iv tried many times
 

cmichael138

Distinguished
Jan 27, 2008
1,430
0
19,460
Some brands of the GeForce 9600 don't require a 6 pin power cable. Perhaps your's is one.

If you pull the 9600 and boot, do you get any picture?

You mentioned that you "unplugged some stuff" Any chance something didn't get plugged back in?
 

jagsta21

Honorable
May 3, 2012
271
0
10,790

no picture i dont think iv ever gotten any picture from the onboard and the only stuff i unplugged was some fans but i plugged those back in
also there is a 6 pin slot in the back but i would like to try to get on board video working until i get the connecter
 

eshepard

Distinguished
Aug 17, 2010
194
0
18,710



completely remove the nvidia card, it should be good, but check the bios, you might have the ability to enable/disable onboard video
 

eshepard

Distinguished
Aug 17, 2010
194
0
18,710



agreed,

but he should try and boot with onboard video first, then he can verify everything else is ok, and work on the GPU issue
 

jagsta21

Honorable
May 3, 2012
271
0
10,790

how do i clear the cmos and reset the bios?
 

TRENDING THREADS