Maxtor HD Problems

G

Guest

Guest
Just bought a new Mastor UDMA/66 30 GB hard drive yesterday and I am having some problems with it. It is currently the master drive and a 6 GB Quantum Fireball drive is the slave. I have an Asus P2FB motherboard running a P3 800 with 256/mb RAM.

The problem is after installing Windows the OS seems to be busy doing something in the background. This is right after installing it, nothing else but Windows installed. Whenever I open explorer the cursor changes back and forth from the hourglass to the pointer, about every other second or so. It also happens whenever I am installing games or software. I installed EverQuest and it kept switching back and forth during the installation. I thought "No problem, as long as it doesn't do it during the games." Wrong. I loaded up EQ and got in only to find the entire game kept slowing down and then speeding back up!?

I have the DMA option checked on the drive inside device manager, but I don't have UDMA installed because I am not sure where to get the drivers.

Have also flashed my BIOS recently so I don't think that could be it.

Any ideas? Should I just return the Maxtor and get something else?

Glycerine
glycerine_@usa.net
 
G

Guest

Guest
which version of windows?

***Hey I run Intel... but let's get real***
 

Lucol

Distinguished
Dec 31, 2007
177
0
18,680
0
Try placing the Quantum 6GB drive on the secondary IDE channel.
You can get the UDMA drivers from www.bmdrivers.com, from Asus's web site or even Intel's.
 

ASK THE COMMUNITY