Question Motherboard problems

Jan 20, 2021
10
0
10
0
Hi,so,i ve made a pc 1 month ago,so i have some problems.(With MSI support,its hard to fix this,they respond once at 2 or 3 days,and still doesen t help me,they just ask questions..)

1.Motherboard temperature sensors are broke,i think,it shows 127c and 126c,always in hwmonitor,in bios it says 25c,but stay always at that temperature
2.Boot logo doesen t appear,motherboard didn t came with last bios,(even with old bios didn t show boot logo),so i updated it,still nothing
3.Cpu temperature its low,like 28 at idle with 23 room temperature,and underload it stays 59-60 after 2 hours in aida64(Same temperature like my old cpu,i5 2400,this made me sus)

Mobo:Msi a320m a pro max
Cpu:Ryzen 5 1600af(With deepcool gammax 200t cpu cooler)
Ram:8gb at 3000mhz
 

Quanticriver

Reputable
Jul 1, 2017
842
140
5,340
64
Hi,so,i ve made a pc 1 month ago,so i have some problems.(With MSI support,its hard to fix this,they respond once at 2 or 3 days,and still doesen t help me,they just ask questions..)

1.Motherboard temperature sensors are broke,i think,it shows 127c and 126c,always in hwmonitor,in bios it says 25c,but stay always at that temperature
2.Boot logo doesen t appear,motherboard didn t came with last bios,(even with old bios didn t show boot logo),so i updated it,still nothing
3.Cpu temperature its low,like 28 at idle with 23 room temperature,and underload it stays 59-60 after 2 hours in aida64(Same temperature like my old cpu,i5 2400,this made me sus)

Mobo:Msi a320m a pro max
Cpu:Ryzen 5 1600af(With deepcool gammax 200t cpu cooler)
Ram:8gb at 3000mhz
1. Those temps can't indeed be right, if they were accurate your pc would have powered itself down to save your components
can you try to use speccy, to check your temps?
https://www.ccleaner.com/speccy

  1. For your bios splash screen, you should check under bios options, there should be an option somewhere like "Full Screen Logo Display" , you should enable this
  2. those temps seem fine, given the cooler, but I cant speak of personal experience
 
Jan 20, 2021
10
0
10
0
So,i ran 2 cinebench r20 to see cpu and mobo temperature,cpu maxed out at 56,and mobo at 42,but i got 100pts less,voltage its set to 1.280 by me(default was around 1.35-1.4)
 
Jan 20, 2021
10
0
10
0
So,Speecy gives me 30 at idle and 42 underload at mobo temperature,but the logo doesen t appear,i don t know what to do to show that boot logo,i did remove cmos battery,waited 5 minutes or more,and plug back in,but nothing..
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS