[SOLVED] My system is running slower with my new motherboard

Dec 21, 2020
3
0
10
0
my build
CPU: FX-8350
GPU: MSI Ventus XS 1660 TI
Ram: G.Skill Ripjaw X series 2X8 (16gb)
Power supply: Corsair CX650M
MoBo: GA-78LMT-USB3 R2
Storage: 2tb segate hdd and 500gb toshiba hdd

I’m running into an issue where my computer is now slower with my new mother board. The old motherboard is GA-78LMT-S2. I’ve downloaded all drivers and I haven’t reinstalled windows yet. Is there anything that I’m forgetting or messed up?
 
So back up my data on a usb and then do a windows reset. After the reset I would then install the usb and install it on to the hard drive again
Not a reset from inside Windows 10. A clean install.

You use a usb key of 8GB minimum and you download the Windows Media Creation Tool - https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

You run the tool on a running system and you choose to create "Installation media" and you use your usb key. You will then have the latest Windows 10 install that you use to reinstall Windows 10.

You backup everything you don't want to lose because the OS drive partition will be formatted.
 
So back up my data on a usb and then do a windows reset. After the reset I would then install the usb and install it on to the hard drive again
Not a reset from inside Windows 10. A clean install.

You use a usb key of 8GB minimum and you download the Windows Media Creation Tool - https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

You run the tool on a running system and you choose to create "Installation media" and you use your usb key. You will then have the latest Windows 10 install that you use to reinstall Windows 10.

You backup everything you don't want to lose because the OS drive partition will be formatted.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS