Question PC has been rebooting randomly even after installing a different PSU ?

Dec 1, 2022
1
0
10
0
Hello, I am new here, so apologies if I'm doing this wrong.
For some reason, my computer randomly reboots itself at least once every other day. I have tried troubleshooting the problem by installing a different PSU from a donor PC, but the problem still seems to persist. Sometimes it happens while playing games, other times it happens while watching a YouTube video or even just idle on the desktop. I have even tried swapping in a different GPU (1050ti to 960) and it still does it.

So when it happens, the screen freezes for 1 or 2 seconds, then goes black, all fans turn on 100% speed (even the one that I have off until a certain temp in bios), everything then shuts off, and the pc restarts and boots back into windows where everything is fine for a while until it happens again.
Temps are normal, CPU is 35-40C idle, and 55 - 60C under load, while GPU is 30-35C Idle, 55 - 65C under load
I recall it also doing this with my old hardware, which is completely different from my current hardware, except for the case and hard drive.

my specs are:
Windows 10
Motherboard: Asus Prime B450M-A II
CPU: AMD Ryzen 5 5600G @3.9ghz (goes up to 4.3ghz)
GPU: Nvidia GTX 960 4GB (replaced a 1050ti)
RAM: 32GB DDR4 @2933mhz overclocked
PSU: Thermaltake R2 600w (replaced a 10+ yr old Antec 650w)
Storage: 480GB SanDisk SSD + 500GB HDD
Case: Corsair 300r windowed

old specs (if it even matters)
MSI FM2-A75MA-E35
AMD A8-6600k
GTX 1050ti
12GB DDR3
Antec 650w
480GB SSD + 500gb HDD
Corsair 300r windowed
 
Last edited:
Hello, I am new here, so apologies if I'm doing this wrong.
For some reason, my computer randomly reboots itself at least once every other day. I have tried troubleshooting the problem by installing a different PSU from a donor PC, but the problem still seems to persist. Sometimes it happens while playing games, other times it happens while watching a YouTube video or even just idle on the desktop. I have even tried swapping in a different GPU (1050ti to 960) and it still does it.

So when it happens, the screen freezes for 1 or 2 seconds, then goes black, all fans turn on 100% speed (even the one that I have off until a certain temp in bios), everything then shuts off, and the pc restarts and boots back into windows where everything is fine for a while until it happens again.
Temps are normal, CPU is 35-40C idle, and 55 - 60C under load, while GPU is 30-35C Idle, 55 - 65C under load
I recall it also doing this with my old hardware, which is completely different from my current hardware, except for the case and hard drive.

my specs are:
Windows 10
Motherboard: Asus Prime B450M-A II
CPU: AMD Ryzen 5 5600G @3.9ghz (goes up to 4.3ghz)
GPU: Nvidia GTX 960 4GB (replaced a 1050ti)
RAM: 32GB DDR4 @2933mhz overclocked
PSU: Thermaltake R2 600w (replaced an 10+ yr old Antec 650w)
Storage: 480GB SanDisk SSD + 500GB HDD
Case: Corsair 300r windowed

old specs (if it even matters)
MSI FM2-A75MA-E35
AMD A8-6600k
GTX 1050ti
12GB DDR3
Antec 650w
480GB SSD + 500gb HDD
Corsair 300r windowed
Remove the gpu and connect to the igp.....test.
 

ASK THE COMMUNITY