• Hey there, Guest! Share your idea for a new trophy in the forums and win bragging rights and a $100 Amazon gift card! Check out the New Community Trophy Contest here!
  • Pardon our dust as we work on some regularly scheduled forum maintenance. You may notice some missing features during this time. Thank you for your patience!

Please help, BIOS issue!

timbell2112

Prominent
Feb 9, 2018
4
0
510
0
Please help, I just installed a new update for my bios and now I keep getting a blue screen on startup, "inaccessible boot device". I have a MSI b250m Bazooka motherboard and I just installed the the latest update,7A70v15. My OS is windows 10. Please, if anyone can help me out here I'd be grateful!

P.S. I have my HDD plugged into my SATA port 2, not sure if this is relevant but I thought i should share it.

EDIT: Figured out why I was getting that weird screen, windows 7 was enabled but 8.1/10 was disabled. Changed that and I now have my usual boot screen, but still have the stop code.

List of specs:
i5 7400
b250m Bazooka
rx 480 (reference card)
1gb HDD
16gb ram 2133

Here are some picks:
https://drive.google.com/open?id=0B4M3sv8ZRY43d1o5bUFNMG9jYlVHbnkzNWxwNEotVU1lbUVj
https://drive.google.com/open?id=0B4M3sv8ZRY43Y2JxaG5UODVhRTBpdTVpNGZLenJtTTJBckYw
https://drive.google.com/open?id=0B4M3sv8ZRY43X2pHQ25hTThxc1p3QnYzODJ3NGRkSVpCUnVZ(OLD)
https://drive.google.com/open?id=0B4M3sv8ZRY43NFRIWWs5QzhwRm5adGkxSXc0aTNVd1d2dUUw(OLD)
https://drive.google.com/open?id=0B4M3sv8ZRY43LTVlZlZ5TWNXMUZsV1ZXN2phdy1xaDJGeW40
 

timbell2112

Prominent
Feb 9, 2018
4
0
510
0


What should I change? I've been fiddling with this all afternoon an have been getting no luck. It was foolish of me not to take note of my previous setting before the update.
 

timbell2112

Prominent
Feb 9, 2018
4
0
510
0

I'm away from my pc rn, but as I recall secureboot was disabled. I'll check that out when I get back home. Thanks for the suggestion.

I'm back and I've tried to enable secure boot but it won't allow me. In order to enable it I have to be in a user system mode state, i'm currently in setup. I'm not sure how to change the system mode state.
 

timbell2112

Prominent
Feb 9, 2018
4
0
510
0


I have SATA mode set to AHCI.
 

Similar threads