Question Prebuilt PC shows up on monitor source list but doesnt work

Oct 15, 2020
8
0
10
0
Prebuilt PC was working moved it to my office it now shows on my monitor source list but no signal when i click on it and beeps 3 times on loading up (its an msi motherboard and ive tried taking out and putting back in the ram).
any help would be really appreciated im not too sure what im a bit of a pc noob
 

punkncat

Honorable
Ambassador
List full specs of the machine.

Even if you were on a HDD and (perhaps) put it down too hard, bumped it, then it should still boot to BIOS or the screen that states no boot device.

That 3 beep code means something but would have to check specific mobo literature to know what.
 
Oct 15, 2020
8
0
10
0
List full specs of the machine.

Even if you were on a HDD and (perhaps) put it down too hard, bumped it, then it should still boot to BIOS or the screen that states no boot device.

That 3 beep code means something but would have to check specific mobo literature to know what.
  • CPU: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8-Core Processor (£273.98 @ Amazon UK)
  • CPU Cooler: Cooler Master MasterLiquid Lite 240 66.7 CFM Liquid CPU Cooler (£43.02 @ Amazon UK)
  • Motherboard: MSI A520M-A PRO Micro ATX AM4 Motherboard (£52.94 @ Box Limited)
  • Memory: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200 CL16 Memory (£78.98 @ Amazon UK)
  • Storage: Western Digital Blue SN550 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive (£87.95 @ Amazon UK)
  • Storage: Seagate Barracuda 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive (£101.99 @ Newegg UK)
  • Video Card: MSI Radeon RX 6700 XT 12 GB Video Card
  • Case: Cooler Master MasterBox Q500L ATX Mid Tower Case (£58.95 @ Box Limited)
  • Case Fan 3x 120mm Cyberpower Black PWM High Performance Cooling Fan
  • Power Supply: Cooler Master MWE Bronze V2 750 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply
 

punkncat

Honorable
Ambassador
The manual indicates that this motherboard has debug LED in addition to a speaker and or buzzer if you installed those.
Another document seems to indicate that three beeps is a memory fault. Your manual doesn't specifically say that aspect. The EZ debug light could/should also be lit on the DRAM indicator.

Would probably try to reset CMOS per the manuals direction. Check all the internal power connectors and such. See if it will boot.
 
Reactions: tomcaffrey2020

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS