[SOLVED] Some games have cause display glitches at full resolution?

LunarDash

Honorable
Dec 10, 2014
7
0
10,510
1
I recently built a new computer with a Sapphire Pulse RX 590 and two Dell S2419HGF monitors. When I first launched Modern Warfare, it had this glitch effect on the graphics where both screens flicker and random colors show up in random places. It would continue after I had closed the game until I did made some change to graphical settings that would reset it. I'm connected with HDMI cables so I can't get the full 144Hz out of them, but Windows had defaulted to 59Hz. I changed it to 60Hz and playing the game in safe mode had it working. I realized that it had brought the resolution down to 1280x720 so I bumped it up to 1600x900 in a normal launch and the problem was no longer there. I also launched Tekken 7 and it had the same problem. Street Fighter V on the other hand did not. Is this a result of trying to run 60Hz on a 144Hz monitor? Would getting DisplayPort cables and running both displays at 144Hz fix this? Or is this a problem with the graphics card directly? I'm running AMD's newest 04.01 drivers and I'm wondering if that could be the issue as well.





 

LunarDash

Honorable
Dec 10, 2014
7
0
10,510
1
full system spec? include make and model of the psu
PSU: CORSAIR RMx Series RM750x CP-9020179-NA 750W
CPU: AMD Ryzen 7 2700X
GPU: Sapphire Radeon RX 590 8 GB PULSE
Monitors: 2x Dell S2419HGF 24" Monitors
Mobo: ASRock B450M/AC
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200
Storage(not sure if this really matters): 1x Crucial P1 1 TB M.2-2280 NVME, 2x WD Black 2TB in RAID1, 1x WD Blue 1TB
 

LunarDash

Honorable
Dec 10, 2014
7
0
10,510
1
When running two monitors there can be display issues when they are on different refresh rates, and at times resolutions.
They are both at 60Hz and I notice the issues typically happen when both are at 1920x1080 but only when running certain games. If I go into the game settings and change the game resolution to 1600x900 it fixes the problem. Is the monitor's refresh rate the problem here? Or could it be something to do with my GPU/drivers?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS