Question SSD and HARD issue

Nov 18, 2022
2
0
10
0
Hello,

I've purchased an SSD Samsung 980 1TB, NVMe, M.2.

Today it arrived and I've installed it.

When I turned on my PC, the Hard drive that was already installed on my PC, was gone.

I cannot see it in My Files and it doesn't show up in Disk Management either.

Do you know a solution for this and how can I make it to appear again?
 
Nov 18, 2022
2
0
10
0
Hello,

The motherboard is a GIGABYTE B450 AORUS ELITE.

The hard disk that is now showing is a Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB.

I also have another SSD installed which contains the windows. This one is showing and it is working without any issue. I am not sure about the brand.

Other specs: MSI RTX 2060 Ventus 6GB
16GB RAM Corsair ddr4
 

USAFRet

Titan
Moderator
Mar 16, 2013
161,106
13,301
176,090
24,450
Hello,

The motherboard is a GIGABYTE B450 AORUS ELITE.

The hard disk that is now showing is a Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB.

I also have another SSD installed which contains the windows. This one is showing and it is working without any issue. I am not sure about the brand.

Other specs: MSI RTX 2060 Ventus 6GB
16GB RAM Corsair ddr4
From the manufacturer...
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-ELITE-rev-1x/sp#sp

Look in the user manual.
"Refer to "1-7 Internal Connectors," for the installation notices for the M.2 and SATA connectors. "

Use of one or the other M.2 ports will disable one or more SATA ports.

The solution here is probably as simple as moving the SATA data cable to a different port on the motherboard.
 
Reactions: Dark Lord of Tech

ASK THE COMMUNITY