Question SSD not found when finishing installation

schiavoni

Commendable
Mar 19, 2018
31
0
1,530
0
Hello,

I'm trying to install Windows 7 on my Dell Optiplex 3060 computer. The installation goes fine, but when the installation is finished and the computer restarts, SupportAssists is starting up.
Windows isn't starting from the SSD. I don't know how to fix this. I've already tried to changes settings in the bios, but it isn't working.

Does someone know how I can install Windows 7 on the Optiplex?

Thank you already.
 

xenthia

Distinguished
Sep 20, 2012
175
16
18,595
23
Hello,

I'm trying to install Windows 7 on my Dell Optiplex 3060 computer. The installation goes fine, but when the installation is finished and the computer restarts, SupportAssists is starting up.
Windows isn't starting from the SSD. I don't know how to fix this. I've already tried to changes settings in the bios, but it isn't working.

Does someone know how I can install Windows 7 on the Optiplex?

Thank you already.
when you say that Windows isn't starting from the SSD, do you mean that it is starting off of another storage like a USB or another disk storage? or do you mean that nothing happens at all?
How many disks are there in this system?
 

schiavoni

Commendable
Mar 19, 2018
31
0
1,530
0
There is only one SSD. When the Installation restarts, before the optimizing, the computer is searching for booting files, but don't recognize one.
The SSD is recognized in the bios. I can't finish the installation, because the computer thinks there's no Windows installed. It looks like that the SSD isn't bootable, after installation.
 

ASK THE COMMUNITY