Question Standart NVM Express Controller - - - "This device cannot start (Code 10)" ?

Apr 16, 2022
2
0
10
0
i got error in my Device Manager on Standard NVM Express Controller on Storage Controllers it said "This device cannot start. (Code 10) An I/O adapter hardware error has occurred."
This error comes after my electricity goes off while editing ,and when i turn on the pc it take so long to boot about 7min to get into Lock screen,and after booting i check on Disk Management that my M.2 SSD not detected, and i check on device manager it dissapear too. I try to get in to bios and that takes about 7 min too, and i don't see my M.2 SSD there,only my first SATA SSD is detected. I already try everything, even reinstalling Windows but still it goes for nothing.

Mobo : Asus PRIME H310M-D R2.0
CPU: Intel® Core™ i3-9100F CPU @ 3.60GHz
GPU: Radeon RX 570 Series
AUDIO :AMD Streaming Audio Device
AMD High Definition Audio Device
USB Audio Device
Realtek High Definition Audio
Networking & I/O :Realtek PCIe GbE Family Controller
RAM: 8 GB
STORAGE : KLEVV NEO N400 120GB SSD
PNY CS1031 256GB M.2 NVMe SSD (this one not detected after power loss)
 
i got error in my Device Manager on Standard NVM Express Controller on Storage Controllers it said "This device cannot start. (Code 10) An I/O adapter hardware error has occurred."
This error comes after my electricity goes off while editing ,and when i turn on the pc it take so long to boot about 7min to get into Lock screen,and after booting i check on Disk Management that my M.2 SSD not detected, and i check on device manager it dissapear too. I try to get in to bios and that takes about 7 min too, and i don't see my M.2 SSD there,only my first SATA SSD is detected. I already try everything, even reinstalling Windows but still it goes for nothing.

Mobo : Asus PRIME H310M-D R2.0
CPU: Intel® Core™ i3-9100F CPU @ 3.60GHz
GPU: Radeon RX 570 Series
AUDIO :AMD Streaming Audio Device
AMD High Definition Audio Device
USB Audio Device
Realtek High Definition Audio
Networking & I/O :Realtek PCIe GbE Family Controller
RAM: 8 GB
STORAGE : KLEVV NEO N400 120GB SSD
PNY CS1031 256GB M.2 NVMe SSD (this one not detected after power loss)
Unplug the m.2.
Does the pc now boot and run ok?
If so fit a different m.2 disk in the slot and test.
Fit the pny in an enclosure and connect via usb...test.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS