System detected other motherboard

Jan 23, 2019
7
0
10
0
Hi, i got a problem. A few programs detected my MOBO as a B150 but i have h110m. Could it be any problem? How to repair that?
In CPU-Z my CPU is jumping from 0,7 ghz to 3,7ghz is it normal?
In RAM section i got 4 slots (my rams are on first and 3th one) but i have only 2 on my mobo. Is it normal? Im beginner in PC building so it is hard for me.
Specs:
i3-6100
Msi h110m pro-vd
2x8GB DDR4 Kingston Hyperx fury CL 14 2133
Vero L1 600w
Sapphire RX 580 4gb nitro +
SS from CPUZ: https://zapodaj.net/5384eaca8b607.png.html
Thanks for help and sorry for my english but im from Poland and i don't speak it very well.
 

Motherboard (H110M) and chipset (B150) are two different things.
Everything appears to be running fine, so it should not be an issue.


Normal. CPU frequency oscillates depending system tasks.


RAM is running at rated speed in dual channel as it should be.
You have extra slots in case you decide to add more RAM in the future.
By the way the manual states to place RAM in 2 & 4 slots. If you encounter any issues try that.


You did better than many native speakers :)
 
Jan 23, 2019
7
0
10
0

I have only 2 slots cuz i have H110m :/
 
Jan 23, 2019
7
0
10
0
 
Jan 23, 2019
7
0
10
0


Okay, i sent an email. I'll give you info when they answer.
Thanks for help :D
 

^I would do that.^

CPU-Z pulls the info from the motherboard (model, revision, BIOS and date, chipset and sensors.)
Maybe they entered the wrong data or they're rebadging B150s as H110s with only two RAM slots, so CPU-Z shows 4 RAM slots, when physically there is only 2 slots.
 

Similar threads


ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS