Trouble installing windows on a new build

cpeed

Distinguished
Jun 14, 2009
4
0
18,510
I just built a new computer:
amd 940
biostar 790gx
4g corsair 800 (only using 1 stick to boot)
corsair 620w.
Lite-on bluray
1tb WD black

I burned an iso of Windows 7 as the OS.


I booted it up (with only 1 stick of ram installed) and changed the boot drive preference to the dvd and HDD. when I try and boot, it just get stuck on a screen asking me to either a) reboot the computer and change the bios or b) "press any key to continue to boot". So I went into the bios and made sure my dvd drive was the primary, with the HDD as the secondary. Re-booted again, and same thing happened. When I press any key to continue, it keeps displaying the message.


More details:
-- None of my drives (optical or HDD) are targeted as the master/slave. could this have an effect? If so, will you expand a little, as I am very unfamiliar with this. Neither of them came with Jumpers. Should I go to the local radioshack to set as master/slave?



Thank you for all of the help
--
 

dokk2

Distinguished
Jul 1, 2007
1,450
0
19,310
I'm getting the impression that you are trying to boot from your dvd??? correct??
If that is so then,I do not think that is possible,without a master/active partition as windoze needs to write to said hdd.:)
 

cpeed

Distinguished
Jun 14, 2009
4
0
18,510
Yes, I am trying to boot from the dvd drive. I want my hard drive as the master and the optical as the slave, correct?
 

cpeed

Distinguished
Jun 14, 2009
4
0
18,510


Update. I burned a new disk and reset the CMOS. This seems to be working! Awesome suggestion!