Question Can you not have two Samsung drives in desktop?

ronb1955

Honorable
Jul 28, 2016
61
0
10,530
0
I have 870 and 850 EVO drives that will not boot while in computer, one has Win 10 other has Win 8.1
I can can one of the Samsung out in install intel ssd and computer boots fine. This is a Asus Z97-AR board
 
Last edited:

USAFRet

Titan
Moderator
Mar 16, 2013
144,719
8,688
175,340
22,583
I have 870 and 950 EVO drives that will not boot while in computer, one has Win 10 other has Win 8.1
I can can one of the Samsung out in install intel ssd and computer boots fine. This is a Asus Z97-AR board
See the parts list in my sig below, on a ASRock Z97.
7 drives, 5 of them various Samsungs.

I suspect your issue is the two different OS's.

"950 EVO" ?
Typo?
 

ronb1955

Honorable
Jul 28, 2016
61
0
10,530
0
See the parts list in my sig below, on a ASRock Z97.
7 drives, 5 of them various Samsungs.

I suspect your issue is the two different OS's.

"950 EVO" ?
Typo?
Yes typo , 850 evo with Win8.1, the 870 evo has Win10..the intel has Win 8.1 and will boot to either drive when it is installed
 

ronb1955

Honorable
Jul 28, 2016
61
0
10,530
0
I got it going...the intel ssd would work with either samsung, but if both samsung ssd installed was a no go with or without the intel installed.
Ran DiskPart on the Samsung 850EVO it at one time had Windows 10 installed. Far as I can tell the computer was seeing both samsung ssd's as C: , if that's possible? Anyway works now...thanks for the help
 
I got it going...the intel ssd would work with either samsung, but if both samsung ssd installed was a no go with or without the intel installed.
Ran DiskPart on the Samsung 850EVO it at one time had Windows 10 installed. Far as I can tell the computer was seeing both samsung ssd's as C: , if that's possible? Anyway works now...thanks for the help
If both drives have an OS installed that will cause the issue you're having.
 

ronb1955

Honorable
Jul 28, 2016
61
0
10,530
0
If both drives have an OS installed that will cause the issue you're having.
Both do have OS installed, one with Windows 8.1 other with Windows 10 and working now. As I said I think the problem was I just formatted the Samsung 850 which at one time had Windows 10 installed and the new 870 has windows 10 from a backup from the 850..
very confusing
 

ASK THE COMMUNITY