Question Dram light on, No display, No keyboard power??

Jan 7, 2021
3
0
10
0
Please help!! I just built my first gaming pc and I can’t figure out what I did wrong. I’m using an Asus x570e motherboard. If I push the power button everything that has RGB lights up so it’s getting power. The yellow dram light comes on and I get no display and the keyboard doesn’t work. I’ve tested the keyboard separately and it works. I’ve tested the USB ports separately and they work. The Qled code is “od” although I can’t seem to figure out what that means. I looked through other forums and saw that most recommendations were to check the 24 and 8 pin connectors and I did. I tried different ram sticks and I tried them in every position as a single, a pair, and a quad set and yet it still has the same issue. Any help or advice would be greatly appreciated! Here’s the specs if that helps:
Mobo: Asus X570e Gaming
CPU: Ryzen 5 5600x
CPU Cooler: Thermaltake Water 3.0 360 ARGB
RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 (4x8GB)
GPU: MSI 3090 DirectX 12 Gaming X Trio
Storage:
WD Black SN850 NVMe M.2 2280 500GB PCIe4
WD Black SN850 NVMe M.2 2280 1TB PCIe4
WD Black 2TB HDD
PSU: Corsair RM850x 850w 80 Plus Gold
Case: Thermaltake Level 20 GT ARGB
 
Jan 7, 2021
3
0
10
0
Please help!! I just built my first gaming pc and I can’t figure out what I did wrong. I’m using an Asus x570e motherboard. If I push the power button everything that has RGB lights up so it’s getting power. The yellow dram light comes on and I get no display and the keyboard doesn’t work. I’ve tested the keyboard separately and it works. I’ve tested the USB ports separately and they work. The Qled code is “od” although I can’t seem to figure out what that means. I looked through other forums and saw that most recommendations were to check the 24 and 8 pin connectors and I did. I tried different ram sticks and I tried them in every position as a single, a pair, and a quad set and yet it still has the same issue. Any help or advice would be greatly appreciated! Here’s the specs if that helps:
Mobo: Asus X570e Gaming
CPU: Ryzen 5 5600x
CPU Cooler: Thermaltake Water 3.0 360 ARGB
RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 (4x8GB)
GPU: MSI 3090 DirectX 12 Gaming X Trio
Storage:
WD Black SN850 NVMe M.2 2280 500GB PCIe4
WD Black SN850 NVMe M.2 2280 1TB PCIe4
WD Black 2TB HDD
PSU: Corsair RM850x 850w 80 Plus Gold
Case: Thermaltake Level 20 GT ARGB
 
Jan 7, 2021
3
0
10
0
Most likely the BIOS has not been updated to support the 5000 series cpu. Does that board have a Flash Back option? If not you'll need a loaner cpu or take it to a shop to have them do it.
It does have a flash back option but I’ve pushed it and nothing happens. I ended up taking it to a local repair shop. Hopefully they’ll figure it out.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS